Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 831 Ocena: 16494
Dodano: 03.02.2020
Odsłon: 2400
> 6 os. | 30 min | łatwe | tanie |
Tortownica 20 cm wysmarowana margaryną i posypana bułką tartą.
Kulki serowo-kokosowe.
Wszystkie składniki dokładnie ucieramy i wstawiamy na 15 minut do lodówki .
Potem małą łyżeczką nabieramy masę i w rękach formujemy kulki.
Schładzamy w lodówce.
Ciasto.
Wszystkie składniki bez kakao mieszamy łyżką na gładką masę.
Mieszany tylko kilka minut.
Ciasto powinno być dość lekkie i nieraz trzeba dodać nieco więcej mleka.
Z gotowego ciasta do miseczki odkładamy 3 lub 4 łyżki ciasta i mieszamy je z odrobiną czerwonego barwnika.
Resztę ciasta mieszamy z kakao.
Ciemne ciasto przelewamy do tortownicy, na nie układany kulki serowe.
Całość polewamy czerwonym ciastem.
Pieczemy w 180 C około 60 minut.
Ciasto doskonale smakuje z jogurtem kokosowo-migdałowym lub naturalnym.
Na skróty
Komentarze do przepisu (6)

babcitereskiciasta 07 lutego 2020Zgłoś do usunięcia
Bajeczne ciasto.:)2 Kto głosował? | Odpowiedz

slodkisentyment 05 lutego 2020Zgłoś do usunięcia
Ślicznotka :)2 Kto głosował? | Odpowiedz

Pieprzyczfantazja 05 lutego 2020Zgłoś do usunięcia
piękne to ciasto! na stole będzie świetnie wyglądać, bardzo apetyczne i pomysł fajny!3 Kto głosował? | Odpowiedz

Maudie 03 lutego 2020Zgłoś do usunięcia
Śliczne:)4 Kto głosował? | Odpowiedz

fafiatko 03 lutego 2020Zgłoś do usunięcia
Rewelacyjnie wyglada! dla mnie to przepis dnia!5 Kto głosował? | Odpowiedz

Docherro 03 lutego 2020Zgłoś do usunięcia
Jakie pyszne i pomysłowe ciasto,a zdjęcia cudne:)4 Kto głosował? | Odpowiedz