Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
uwielbiam śliwki w czekoladzie, a czeko-śliwka po prostu rozpływa się w ustach :-) można używac jej do naleśników, placuszków, przekładania ciast lub zjeśc ze świezym pieczywem :-)
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3960
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415439
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2560
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3960
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415439
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2560
Składniki
Śliwki umyć, usunąc pestki, pokroic na ćwiartki i zmielić w maszynce na drobnych oczkach. Przelać do garnka, wsypać cukier, wymieszac i smażyć na małym ogniu ok. 2,5 godz. (co jakis czas mieszając aby masa się nie przypaliła i nie przywarła do dna), aż masa zacznie gęstnieć. Po tym czasie dodać cukier waniliowy i kakao, wymieszać i smażyć jeszcze ok. 10 min. Gorące przekładać do słoików.