Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
uwielbiam śliwki w czekoladzie, a czeko-śliwka po prostu rozpływa się w ustach :-) można używac jej do naleśników, placuszków, przekładania ciast lub zjeśc ze świezym pieczywem :-)
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1823
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 89
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1823
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 89
Składniki
Śliwki umyć, usunąc pestki, pokroic na ćwiartki i zmielić w maszynce na drobnych oczkach. Przelać do garnka, wsypać cukier, wymieszac i smażyć na małym ogniu ok. 2,5 godz. (co jakis czas mieszając aby masa się nie przypaliła i nie przywarła do dna), aż masa zacznie gęstnieć. Po tym czasie dodać cukier waniliowy i kakao, wymieszać i smażyć jeszcze ok. 10 min. Gorące przekładać do słoików.