Do góry

Desery Przepis na:

Czekolada z rumem

Czekolada z rumem

Autor:

Przepisów i artykułów: 2350 Ocena: 14997

Dodano:

Odsłon: 446

Szybki deserek dla dorosłych.

Składniki

  • Śmietanka kremówka 100 ml
  • Mleko 2 szklanki
  • amaretto lub rum 8 łyzek
  • czekolada w proszku 6 łyżek
  • Kakao do posypania
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Sposób przygotowania:
    Śmietanę ubić na sztywno. Mleko podgrzać, wsypać czekoladę w proszku i wymieszać. Przelać do filiżanek, wlać po 2 łyżki alkoholu, udekorować śmietanką i posypać kakao.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń