Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Czekoladki adwokatowe"
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 255
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 186
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 255
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 186
Składniki
Mleczną czekoladę stop, mieszając na małym ogniu (najlepiej na parze). Pędzelkiem posmaruj dno i boki foremek na czekoladki. Ostudź, wstaw na 15 minut do lodówki. Białą czekoladę stop w ten sam sposób, ostudź. Łyżeczkę czekolady odłóż, resztę wymieszaj z likierem jajecznym.
Białym kremem napełnij mleczne czekoladki, wierzchy posmaruj resztą mlecznej czekolady. Wstaw na ok. godzinę do lodówki, by czekolada całkiem zastygła. Czekoladki ostrożnie wyjmij z foremek. Resztą białej czekolady (jeśli trzeba, podgrzanej) posmaruj wgłębienia na wierzchu czekoladek.
Czas przygotowania 30 min, ilość porcji 4, cena za porcję 1,80 złŹródło: Chwila dla Ciebie