Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Czekoladki adwokatowe"
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 44
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 57
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 288
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 44
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 57
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 288
Składniki
Mleczną czekoladę stop, mieszając na małym ogniu (najlepiej na parze). Pędzelkiem posmaruj dno i boki foremek na czekoladki. Ostudź, wstaw na 15 minut do lodówki. Białą czekoladę stop w ten sam sposób, ostudź. Łyżeczkę czekolady odłóż, resztę wymieszaj z likierem jajecznym.
Białym kremem napełnij mleczne czekoladki, wierzchy posmaruj resztą mlecznej czekolady. Wstaw na ok. godzinę do lodówki, by czekolada całkiem zastygła. Czekoladki ostrożnie wyjmij z foremek. Resztą białej czekolady (jeśli trzeba, podgrzanej) posmaruj wgłębienia na wierzchu czekoladek.
Czas przygotowania 30 min, ilość porcji 4, cena za porcję 1,80 złŹródło: Chwila dla Ciebie