Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne czekoladowo-sezamowe babeczki.
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 245
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1334
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25182
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 245
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1334
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25182
Składniki
Czekolady rozpuszczamy nad parą wodną. Dodajemy mleko zagęszczone 7/5 %, wsypujemy ziarna sezamu . 4 foremki do typowych babeczek smarujemy olejem i napełniamy ciepłą czekoladą. Wstawiamy do lodówki na min. 1/2 godziny, lub do zamrażalnika. Czekoladki dobrze wychodzą z foremek , jak nie to proponuję na moment zanurzyć je w gorącej wodzie. Można użyć mniejszych foremek.