Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne czekoladowo-sezamowe babeczki.
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3331
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 85
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 822
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 81
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 209
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3331
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 85
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 822
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 81
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 209
Składniki
Czekolady rozpuszczamy nad parą wodną. Dodajemy mleko zagęszczone 7/5 %, wsypujemy ziarna sezamu . 4 foremki do typowych babeczek smarujemy olejem i napełniamy ciepłą czekoladą. Wstawiamy do lodówki na min. 1/2 godziny, lub do zamrażalnika. Czekoladki dobrze wychodzą z foremek , jak nie to proponuję na moment zanurzyć je w gorącej wodzie. Można użyć mniejszych foremek.