Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne czekoladowo-sezamowe babeczki.
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 733
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1021
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2047
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 733
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1021
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2047
Składniki
Czekolady rozpuszczamy nad parą wodną. Dodajemy mleko zagęszczone 7/5 %, wsypujemy ziarna sezamu . 4 foremki do typowych babeczek smarujemy olejem i napełniamy ciepłą czekoladą. Wstawiamy do lodówki na min. 1/2 godziny, lub do zamrażalnika. Czekoladki dobrze wychodzą z foremek , jak nie to proponuję na moment zanurzyć je w gorącej wodzie. Można użyć mniejszych foremek.