Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne czekoladowo-sezamowe babeczki.
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 16929
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 112
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 246
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 291
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 16929
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 112
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 246
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 291
Składniki
Czekolady rozpuszczamy nad parą wodną. Dodajemy mleko zagęszczone 7/5 %, wsypujemy ziarna sezamu . 4 foremki do typowych babeczek smarujemy olejem i napełniamy ciepłą czekoladą. Wstawiamy do lodówki na min. 1/2 godziny, lub do zamrażalnika. Czekoladki dobrze wychodzą z foremek , jak nie to proponuję na moment zanurzyć je w gorącej wodzie. Można użyć mniejszych foremek.