Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla kochanej osoby – na Walentynki lub bez okazji! Wystarczy tylko zapakować w pudełko i prezent gotowy ???? Z użyciem tylko dwóch składników! Do ich wykonania potrzebujesz foremki, moja jest silikonowa na 15 standardowej wielkości czekoladek w kształcie serca. Ale inna foremka i inne kształty też pomieszczą te pyszne składniki.
Polecam np na kolację. Jest to też doskonała przekąska na rodzinnych spotkan...
Odsłon: 178
Dzisiaj prosty przepis na knedel na parze. Różnie sie mówi kluski na parze, b...
Odsłon: 734
Gulasz z mięsa wieprzowego mieszanego - delikatnej polędwicy i lekko tłustej...
Odsłon: 114
Witamina C zawarta w kiszonej cytrynie wzmacnia odporność, hamuje procesy sta...
Odsłon: 213
Polecam np na kolację. Jest to też doskonała przekąska na rodzinnych spotkan...
Odsłon: 178
Dzisiaj prosty przepis na knedel na parze. Różnie sie mówi kluski na parze, b...
Odsłon: 734
Gulasz z mięsa wieprzowego mieszanego - delikatnej polędwicy i lekko tłustej...
Odsłon: 114
Witamina C zawarta w kiszonej cytrynie wzmacnia odporność, hamuje procesy sta...
Odsłon: 213
Składniki
1. W niewielkim garnuszku podgrzej maliny i doprowadź je do wrzenia. Gotuj przez kilka minut aż nadmiar wody odparuje a sos malinowy stanie się gęsty.
2. Przetrzyj jeszcze gorące maliny przez sitko alby pozbyć się pestek. Odłóż do wystudzenia.
3. Czekoladę roztop w kąpieli wodnej.* Przygotuj foremkę i pędzelkiem pomaluj serca w foremce tak aby czekolada pokryła boki i spód foremek. Włóż na 10 minut do lodówki lub dłużej do czasu całkowitego zastygnięcia czekolady w foremce.
4. Powtórz czynność i gdy 2 warstwa czekolady zastygnie połącz połowę pozostałej płynnej czekolady z musem malinowym. Dobrze wymieszaj – powstanie różowa masa. Wlej po małej łyżeczce różowej masy do każdej foremki zostawiając miejsce na przykrycie malin pozostałą warstwą białej czekolady.
5. Wypełnij czekoladowe serca pozostałą czekoladą i włóż do ostatecznego zastygnięcia na około 2 godziny a najlepiej na całą noc.
* Kąpiel wodna – Umieść szklaną miskę nad garnkiem z niedużą ilością gorącej wody, tak by misa nie dotykała wody. Do szklanej miski włóż połamaną czekoladę. Mieszaj co pewien czas. Po chwili czekolada powinna się roztopić.