Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla kochanej osoby – na Walentynki lub bez okazji! Wystarczy tylko zapakować w pudełko i prezent gotowy ???? Z użyciem tylko dwóch składników! Do ich wykonania potrzebujesz foremki, moja jest silikonowa na 15 standardowej wielkości czekoladek w kształcie serca. Ale inna foremka i inne kształty też pomieszczą te pyszne składniki.
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 347
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z kopytkami, brokułami oraz polędw...
Odsłon: 6186
Przepis na proste i szybkie w przygotowaniu kluseczki z twarogu, mąki i jajek...
Odsłon: 1379
Sznycel wiedeński (Wiener Schnitzel) to tradycyjne danie kuchni austriackiej....
Odsłon: 2874
Spaghetti Carbonara to jedno z najpopularniejszych dań kuchni włoskiej. Jest...
Odsłon: 10057
Przepis na smażonego łososia z dodatkiem kremowego szpinaku. To proste, ale p...
Odsłon: 509
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 347
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z kopytkami, brokułami oraz polędw...
Odsłon: 6186
Przepis na proste i szybkie w przygotowaniu kluseczki z twarogu, mąki i jajek...
Odsłon: 1379
Sznycel wiedeński (Wiener Schnitzel) to tradycyjne danie kuchni austriackiej....
Odsłon: 2874
Spaghetti Carbonara to jedno z najpopularniejszych dań kuchni włoskiej. Jest...
Odsłon: 10057
Przepis na smażonego łososia z dodatkiem kremowego szpinaku. To proste, ale p...
Odsłon: 509
Składniki
1. W niewielkim garnuszku podgrzej maliny i doprowadź je do wrzenia. Gotuj przez kilka minut aż nadmiar wody odparuje a sos malinowy stanie się gęsty.
2. Przetrzyj jeszcze gorące maliny przez sitko alby pozbyć się pestek. Odłóż do wystudzenia.
3. Czekoladę roztop w kąpieli wodnej.* Przygotuj foremkę i pędzelkiem pomaluj serca w foremce tak aby czekolada pokryła boki i spód foremek. Włóż na 10 minut do lodówki lub dłużej do czasu całkowitego zastygnięcia czekolady w foremce.
4. Powtórz czynność i gdy 2 warstwa czekolady zastygnie połącz połowę pozostałej płynnej czekolady z musem malinowym. Dobrze wymieszaj – powstanie różowa masa. Wlej po małej łyżeczce różowej masy do każdej foremki zostawiając miejsce na przykrycie malin pozostałą warstwą białej czekolady.
5. Wypełnij czekoladowe serca pozostałą czekoladą i włóż do ostatecznego zastygnięcia na około 2 godziny a najlepiej na całą noc.
* Kąpiel wodna – Umieść szklaną miskę nad garnkiem z niedużą ilością gorącej wody, tak by misa nie dotykała wody. Do szklanej miski włóż połamaną czekoladę. Mieszaj co pewien czas. Po chwili czekolada powinna się roztopić.