Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Maliny świetnie komponują się smakowo zarówno z białą jak i mleczną czekoladą, a w towarzystwie przepysznego kremu ciasto to smakuje wybornie.
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 879
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 130
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3746
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 166
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 879
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 130
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3746
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 166
Składniki
Biszkopt Oddzielić żółtka od białek. Białka ubić na sztywną pianę. Żółtka ubić z cukrem na puszystą masę. Do masy jajecznej dodawać po łyżce mąki wymieszanej z proszkiem dopieczenia i miksować do połączenia się składników. Na końcu dodać sztywną piane z białek i delikatnie wymieszać łyżką. Ciasto przełożyć do blaszki wyłożonej papierem do pieczenie piec w nagrzanym piekarniku ok. 15 min. Upieczony biszkopt wystudzić. Przestudzony biszkopt posmarować rozpuszczoną w kąpieli wodnej mleczną czekoladą na niej ułożyć maliny jedna obok drugiej, biszkopt wstawić do lodówki aby czekolada z malinami stężała.
Krem Żelatynę rozpuścić w 1/2 szklanki gorącej wody i odstawić do przestygnięcia. Białą czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, również odstawić do przestygnięcia. Śmietanę, mascarpone oraz jogurt ubić na puszystą masę gdy składniki się dokładnie poplączą dodać białą czekoladę i dalej miksować. Na końcu do kremu dodać żelatynę i ponownie wszystko razem wymieszać. Krem przełożyć na biszkopt z czekoladą oraz malinami. Wierzch ciast ozdobić malinami