Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszny, lekki, rozpływający się w ustach deser z delikatnie wyczuwalnym likierem bananowym w musie z truskawek :-)
Prosty w przygotowaniu, puszysty i smaczny sernik. Sernik przygotowany na spo...
Odsłon: 104
Dzisiaj zapraszam Was na deser zero waste. Został mi otwarty serek mascarpone...
Odsłon: 389
Prosty w przygotowaniu, puszysty i smaczny sernik. Sernik przygotowany na spo...
Odsłon: 104
Dzisiaj zapraszam Was na deser zero waste. Został mi otwarty serek mascarpone...
Odsłon: 389
Składniki
W garnuszku wymieszać mleko, śmietankę, czekoladę i cukier. Podgrzewać (nie doprowadzić do zagotowania), do rozpuszczenia się czekolady, mieszając. Dodać likier, wymieszać i odstawić. Żelatynę dokładnie rozpuścić w gorącej wodzie. Wlać do ciepłej mieszanki mlecznej, wymieszać. Rozlać pomiędzy foremki lub kokilki (z tych proporcji wyszło mi 6 małych silikonowych babeczek). Schłodzić przez 3 godziny lub całą noc. Panna cottę wyjąć na talerzyk, polać musem truskawkowym lub owocowym syropem.
Smacznego :)