Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest to ciasto bez pieczenia, które rozpływa się w ustach.
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 778
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 425045
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10703
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336977
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 778
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 425045
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10703
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336977
Składniki
wykonanie spodu; Herbatniki pokruszyć na konsystencję piasku, masło roztopić. Połaczyć z herbatnikami i wylepić powstałą masą dno tortownicy. Wykonanie masy; Masło podgrzewamy, gdy się rozpuści dodajemy pokruszoną czekoladę i napęczniałe listki żelatyny. Powstanie sos czekoladowy, który odstawiamy do całkowitego wystudzenia. Śmietankę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem i łączymy za pomoca szpatułki z zimnym sosem czekoladowym. Piankę wykładamy na ciasteczkowy spód. Dekorujemy startą czekoladą. Umieszczamy na kilka godzin w lodówce.