Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest to ciasto bez pieczenia, które rozpływa się w ustach.
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 4362
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 26274
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1571
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 4362
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 26274
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1571
Składniki
wykonanie spodu; Herbatniki pokruszyć na konsystencję piasku, masło roztopić. Połaczyć z herbatnikami i wylepić powstałą masą dno tortownicy. Wykonanie masy; Masło podgrzewamy, gdy się rozpuści dodajemy pokruszoną czekoladę i napęczniałe listki żelatyny. Powstanie sos czekoladowy, który odstawiamy do całkowitego wystudzenia. Śmietankę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem i łączymy za pomoca szpatułki z zimnym sosem czekoladowym. Piankę wykładamy na ciasteczkowy spód. Dekorujemy startą czekoladą. Umieszczamy na kilka godzin w lodówce.