Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Czekoladowa rolada z mandarynkami"
Soczysta biała kiełbasa pieczona w cebuli i piwie. Cudownie smakuje podawana...
Odsłon: 199
Sałatka idealna na śniadanie lub lunch do pracy. Makaron z serem feta, pomido...
Odsłon: 82
Soczysta biała kiełbasa pieczona w cebuli i piwie. Cudownie smakuje podawana...
Odsłon: 199
Sałatka idealna na śniadanie lub lunch do pracy. Makaron z serem feta, pomido...
Odsłon: 82
Składniki
Z białek i szczypty soli ubij pianę. Czekoladę rozpuść z masłem. Dodaj żółtka i cukier waniliowy. Wymieszaj i połącz z pianą z białek. Na koniec dodaj mąkę.
Ciasto rozsmaruj na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz w temperaturze 180o C ok. 20 minut. Obracając, wyjmij na papier. Poczekaj, aby ciasto wystygło.
Śmietankę ubij. Twaróg osłodź cukrem pudrem i dodaj połowę ubitej śmietany. Żelatynę wymieszaj w wodzie i rozgrzej ją niemal do wrzenia. Gorącą wlej do kremu twarogowego.
Krem wymieszaj i rozsmaruj na cieście. Na wierzchu połóż kawałki mandarynek. Całość zwiń w roladę i mocno owiń folią aluminiową. Włóż do lodówki do stężenia.
Przed podaniem roladę posyp kakao. Zrób kleks z bitej śmietany, połóż mandarynki.
Czas przygotowania: 60 min Cena porcji: ok. 2, 50 zł Kalorie: porcja 250 kcal
Jako dekorację, zamiast mandarynek, na kopczyku bitej śmietany możesz położyć np. połówki świeżych truskawek albo winogrona.Źródło: Na żywo
Przepisy Desery
Desery
Babeczki wielkanocne
Desery
Mazurek z masą śmietanowo czekoladową
Desery
Mazurek z masą śmietanowo kajmakową
Desery
Sernik bez sera
Babeczki wielkanocne
Ekspresowe babeczki wielkanocne ze składników, które macie już w swojej kuchn...
Odsłon: 91
Mazurek z masą śmietanowo czekoladową
Mazurek to tradycyjne ciasto na Wielkanoc. Moja propozycja to pyszne, kruche...
Odsłon: 39