Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche ciasto, krem czekoladowy i gruszki - pyszne, dekadenckie babeczki sprawdzą się na każdą okazję
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25559
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 2551
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1278
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25559
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 2551
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1278
Składniki
Zimne masło posiekać w kostkę, dodać do mąki i wyrobić w palcach na kruszonkę, dodać jajko i śmietanę- zanieść ciasto. Wstawić do lodówki na 30 minut. Schłodzonym ciastem wyłożyć formy na babeczki i wstawić do lodówki na kolejne 30 minut.
Gruszki pokroić w ósemki. Rozgrzać piekarnik do 180 stopni. Czekoladę roztopić w kąpieli wodnej. Śmietanę ubić z połową cukru a pozostałą część cukru utrzeć z jajkami na puszystą masę. Wymieszać delikatnie jajka, bitą śmietanę i czekoladę. Na dnie każdej foremki wyłożyć po dwie cząstki gruszek i zalać musem z czekoladą. Piec ok 30- 35 minut.
Z podanych składników można upiec jedną tartę ale trzeba wcześniej zapiec ciasto bez wypełnienia przez ok 15 minut w 200 stopniach. Wyłożyć gruszki i krem i piec ok 40 minut.