Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Czekoladowe babeczki z kremem orzechowym"
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 65
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 190
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 84
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 70
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 65
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 190
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 84
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 70
Składniki
Wymieszaj suche. Roztrzepane jajka połącz z mlekiem. Dodaj rozpuszczone masło, wsyp wszystkie suche, wymieszaj. Czekoladę posiekaj, dodaj do ciasta, lekko wymieszaj. Foremki wysmaruj tłuszczem. Nakładaj ciasto do połowy wysokości foremek. Piecz w temperaturze 180° C przez 30 minut.
Śmietanę ubij, pod koniec dodaj cukier puder. Wierzchy babeczek posmaruj masłem orzechowym, łyżką bitej śmietany i posyp perełkami.
CZAS: około 40 minut
Podstawową zasadą robienia babeczek jest to, by suche mieszać w jednej misce, a mokre – w drugiej. Po wymieszaniu przelej mokre do suchych i mieszaj wszystko, ale nie bardzo dokładnie. Im mniej się starasz – tym lepiej.Źródło: Dobry Tydzień