Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Czekoladowe babeczki z kremem orzechowym"
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11540
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 69
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 7927
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155064
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1103
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11540
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 69
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 7927
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155064
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1103
Składniki
Wymieszaj suche. Roztrzepane jajka połącz z mlekiem. Dodaj rozpuszczone masło, wsyp wszystkie suche, wymieszaj. Czekoladę posiekaj, dodaj do ciasta, lekko wymieszaj. Foremki wysmaruj tłuszczem. Nakładaj ciasto do połowy wysokości foremek. Piecz w temperaturze 180° C przez 30 minut.
Śmietanę ubij, pod koniec dodaj cukier puder. Wierzchy babeczek posmaruj masłem orzechowym, łyżką bitej śmietany i posyp perełkami.
CZAS: około 40 minut
Podstawową zasadą robienia babeczek jest to, by suche mieszać w jednej misce, a mokre – w drugiej. Po wymieszaniu przelej mokre do suchych i mieszaj wszystko, ale nie bardzo dokładnie. Im mniej się starasz – tym lepiej.Źródło: Dobry Tydzień