Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
smaczne, uroczo wyglądające czekoladowe ciastka, szybkie w przygotowaniu
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 141
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104497
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 331
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9027
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 141
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104497
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 331
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9027
Składniki
Masło z cukrami i szczyptą soli należy utrzeć do puszystości. Nadal miksując - dodać po kolei jajka, a następnie mąkę, kakao i proszek do pieczenia. Masę szybko zagnieść i połączyć z drażetkami.
Z ciasta uformować kulki o wielkości orzecha włoskiego. Kuleczki należy lekko spłaszczyć i ułożyć (zachowując odstępy) na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. W każde ciastko delikatnie wcisnąć po kilka drażetek.
Ciastka piec około 15 minut w 170-180 stopniach. Ciastka początkowo będą delikatne, ale potem stwardnieją. Przechowywać w szczelnie zamkniętym pojemniku. Smacznego :-)