Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
smaczne, uroczo wyglądające czekoladowe ciastka, szybkie w przygotowaniu
Zdrowa porcja warzyw, doskonała na kolację lub do pracy.
Odsłon: 429
Prosta, smaczna i szybka w wykonaniu surówka z warzyw ogrodowych.
Odsłon: 153
Pyszna i szybka dwukolorowa babka którą przygotowujesz w pięć minut, idealna...
Odsłon: 22797
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 155
Polecam.
Odsłon: 5406
Zdrowa porcja warzyw, doskonała na kolację lub do pracy.
Odsłon: 429
Prosta, smaczna i szybka w wykonaniu surówka z warzyw ogrodowych.
Odsłon: 153
Pyszna i szybka dwukolorowa babka którą przygotowujesz w pięć minut, idealna...
Odsłon: 22797
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 155
Polecam.
Odsłon: 5406
Składniki
Masło z cukrami i szczyptą soli należy utrzeć do puszystości. Nadal miksując - dodać po kolei jajka, a następnie mąkę, kakao i proszek do pieczenia. Masę szybko zagnieść i połączyć z drażetkami.
Z ciasta uformować kulki o wielkości orzecha włoskiego. Kuleczki należy lekko spłaszczyć i ułożyć (zachowując odstępy) na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. W każde ciastko delikatnie wcisnąć po kilka drażetek.
Ciastka piec około 15 minut w 170-180 stopniach. Ciastka początkowo będą delikatne, ale potem stwardnieją. Przechowywać w szczelnie zamkniętym pojemniku. Smacznego :-)