Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 19-02-2012
pysznie chrupiące, czekoladowe, zdrowe ciasteczka owsiane z dodatkiem migdałów i kawałkami czekolady
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5864
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1329
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12616
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5283
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5864
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1329
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12616
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5283
Składniki
Masło utrzeć z cukrami na puszystą masę, dodać jajka i dobrze ubić. Stopniowo dodawać mąkę, sodę, sól, cynamon i kakao, nadal ucierając. Wsypać płatki owsiane, pokrojoną na małe kawałki czekoladę, pokrojone migdały, dobrze połączyć z masą (najlepiej łyżką, bo ciasto jest gęste). Z ciasta formować kulki wielkości orzecha włoskiego, układać na blaszce posmarowanej tłuszczem. Piec w temp. 200 stopni ok. 10-12 min. do momentu aż brzegi ciasteczek zaczną się lekko rumienić.