Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 19-02-2012
pysznie chrupiące, czekoladowe, zdrowe ciasteczka owsiane z dodatkiem migdałów i kawałkami czekolady
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11957
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1324
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12592
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 3825
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11957
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1324
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12592
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 3825
Składniki
Masło utrzeć z cukrami na puszystą masę, dodać jajka i dobrze ubić. Stopniowo dodawać mąkę, sodę, sól, cynamon i kakao, nadal ucierając. Wsypać płatki owsiane, pokrojoną na małe kawałki czekoladę, pokrojone migdały, dobrze połączyć z masą (najlepiej łyżką, bo ciasto jest gęste). Z ciasta formować kulki wielkości orzecha włoskiego, układać na blaszce posmarowanej tłuszczem. Piec w temp. 200 stopni ok. 10-12 min. do momentu aż brzegi ciasteczek zaczną się lekko rumienić.