Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dopada Cię ochota na coś słodkiego, a nie chce Ci się wychodzić do sklepu? Zrób meeega czekoladowe ciastka z masłem orzechowym oraz orzeszkami ziemnymi! Całość zajmuje aż 20 minut, więc są bardzo szybkie do wykonania, a ich smak zdecydowanie Cię zachwyci ????
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 761
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 486
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 761
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 486
Składniki
W kąpieli wodnej rozpuścić gorzką czekoladę. Do miski wlać przestudzoną czekoladę, wsypać do niej cukier, dodać masło, masło orzechowe, jajko, wanilię i chwilkę zmiksować. Wsypać mąkę pszenną, proszek, posiekaną mleczną czekoladę, oraz zmielone w blenderze orzeszki. Wymieszać. Na foremkę wyłożoną wcześniej papierem do pieczenia wykładać łyżkę ciasta lub uformować ręką tylko uprzedzam, że będzie dość klejące, spłaszczyć lekko. Pomiędzy kolejnymi ciasteczkami zostawiać troszkę miejsca, ponieważ delikatnie się rozlewają na boki podczas pieczenia.
Piec około 12 minut w temperaturze 180ºC. Smacznego!