Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dopada Cię ochota na coś słodkiego, a nie chce Ci się wychodzić do sklepu? Zrób meeega czekoladowe ciastka z masłem orzechowym oraz orzeszkami ziemnymi! Całość zajmuje aż 20 minut, więc są bardzo szybkie do wykonania, a ich smak zdecydowanie Cię zachwyci ????
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7934
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1229
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13702
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7934
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1229
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13702
Składniki
W kąpieli wodnej rozpuścić gorzką czekoladę. Do miski wlać przestudzoną czekoladę, wsypać do niej cukier, dodać masło, masło orzechowe, jajko, wanilię i chwilkę zmiksować. Wsypać mąkę pszenną, proszek, posiekaną mleczną czekoladę, oraz zmielone w blenderze orzeszki. Wymieszać. Na foremkę wyłożoną wcześniej papierem do pieczenia wykładać łyżkę ciasta lub uformować ręką tylko uprzedzam, że będzie dość klejące, spłaszczyć lekko. Pomiędzy kolejnymi ciasteczkami zostawiać troszkę miejsca, ponieważ delikatnie się rozlewają na boki podczas pieczenia.
Piec około 12 minut w temperaturze 180ºC. Smacznego!