Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czy cukrzycy mogą jeść czekoladę? Ta gorzka, spożywana rzadko i w niewielkich porcjach nie powinna zaszkodzić. W czekoladowym cieście dla cukrzyków znajdziesz jej odrobinę, więc pamiętaj, żeby nie zjeść całego ciasta od razu! Ciasto wychodzi mokre i intensywne w smaku.
Pyszna tarta z łososiem, łagodnym aromatem koperku i dodatkiem sera camembert...
Odsłon: 131
Nieskomplikowany torcik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu (nie licząc cza...
Odsłon: 199
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1422
Pyszna tarta z łososiem, łagodnym aromatem koperku i dodatkiem sera camembert...
Odsłon: 131
Nieskomplikowany torcik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu (nie licząc cza...
Odsłon: 199
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1422
Składniki
Przygotuj kąpiel wodną. Do średniej wielkości garnka wlej wodę i zagotuj. Do miski wkrusz czekoladę. Połóż miskę na garnku. Mieszaj i czekaj, aż czekolada całkowicie się rozpuści. Następnie odstaw.
Do osobnego naczynia wbij jajka oraz dodaj erytrytol i mleko. Zmiksuj składniki i potem dolej rozpuszczoną czekoladę. Wsyp mąkę, proszek do pieczenia i kakao. Połącz, miksując na małych obrotach.
Umyte cukinie zetrzyj na tarce na dużych oczkach. Dodaj do ciasta i dokładnie wymieszaj łyżką.
Formę wyłóż papierem do pieczenia. Przelej do niej ciasto. Piecz w 180 Celsjusza przez ok. 50 minut. Czekoladowe ciasto dla cukrzyków gotowe!