Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
mega czekoladowe :-) miękkie, sprężyste, choć wygląda na zakalec, zakalcem nie jest. cukinia nie jest wyczuwalna ale nadaje dużej wilgotności ciastu.
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 366
Na stole świątecznym nie może jej zabraknąć.
Odsłon: 1427
Nie ma to jak domowe ciasta zgodzicie się ze mną? ja osobiście uwielbiam piec...
Odsłon: 5586
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 261
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 366
Na stole świątecznym nie może jej zabraknąć.
Odsłon: 1427
Nie ma to jak domowe ciasta zgodzicie się ze mną? ja osobiście uwielbiam piec...
Odsłon: 5586
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 261
Składniki
Masło utrzeć na puch, dodawać powoli olej, miksować. Dodać cukier, cukier waniliowy, sól, proszek do pieczenia i sodę. Zmiksować. Dodać kolejno jajka, nie przerywając ucierania. Następnie dodawać mąkę na zmianę z jogurtem, wymieszać. Na koniec dodać startą cukinię i pokrojoną na kawałki czekoladę, wymieszać wszystko łyżką. Ciasto wyłożyć na blachę posmarowaną tłuszczem i posypaną bułką tartą (ja użyłam blachę 33cmx22cm). Piec ok. 35-40 min. w temp. 160 stopni do tzw. suchego patyczka. Gorzką czekoladę roztopić w kąpieli wodnej, dodać masło i wymieszać. Posmarować placek. Smacznego :-)