Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
mega czekoladowe :-) miękkie, sprężyste, choć wygląda na zakalec, zakalcem nie jest. cukinia nie jest wyczuwalna ale nadaje dużej wilgotności ciastu.
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 204
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 915
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4014
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 20080
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 204
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 915
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4014
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 20080
Składniki
Masło utrzeć na puch, dodawać powoli olej, miksować. Dodać cukier, cukier waniliowy, sól, proszek do pieczenia i sodę. Zmiksować. Dodać kolejno jajka, nie przerywając ucierania. Następnie dodawać mąkę na zmianę z jogurtem, wymieszać. Na koniec dodać startą cukinię i pokrojoną na kawałki czekoladę, wymieszać wszystko łyżką. Ciasto wyłożyć na blachę posmarowaną tłuszczem i posypaną bułką tartą (ja użyłam blachę 33cmx22cm). Piec ok. 35-40 min. w temp. 160 stopni do tzw. suchego patyczka. Gorzką czekoladę roztopić w kąpieli wodnej, dodać masło i wymieszać. Posmarować placek. Smacznego :-)