Desery Przepis na:
> 6 os. | > 60 min | średnie | przystępne |
Wszystkie sładniki radzę wyciągnąć wcześniej aby miały temp. pokojową. Gruszki pokroić w kostkę a nadmiar soku odlać. Czekoladę utrzeć na grubych ochkach.
Margarynę utrzeć z cukrem na pulchną masę, po kolei wbijać jajka dalej ucierając. Powoli dawać mąke (z kakao i proszkiem do pieczenia). Na sam koniec wlać mleko, gdy wszystkie składniki się zmieszają wsypać czekoladę i wymieszać łyżką. Ciasto wlać na wysmarowaną tłuszczem foremkę a na werzch poukładać gruszki.
Ciasto piec ok. 45 minut w temp. 180 stopni.
Na skróty
Komentarze do przepisu (3)

Konto usunięte 06 września 2009Zgłoś do usunięcia
Ojej, przepraszam, zupełnie nie wiem dlaczego ten komentarz się tu wkleił, skoro pisałam go komuś innemu - i na pewno nie pomyliłam okien! Już któryś raz mi się zdarza, że piszę komentarz, a pojawia się on w zupełnie innym miejscu :/0 Kto głosował? | Odpowiedz

Konto usunięte 05 września 2009Zgłoś do usunięcia
Masz ciekawe przepisy o oryginalne pomysły. Szkoda tylko, że nie masz zdjęć tych dań (należę do osób, które najpierw "jedzą oczami" i muszą wiedzieć, jak coś wygląda zanim to przygotują) ;) pozdrawiam!0 Kto głosował? | Odpowiedz

Konto usunięte 05 września 2009Zgłoś do usunięcia
Brzmi absolutnie fantastycznie, chyba zrobię to ciasto w najbliższym czasie :) ale... jakiej wielkości ma być ta foremka tak mniej więcej? jedna gruszka wystarczy? w przepisie napisałaś "gruszki" w liczbie mnogiej, więc ile tego ma być? :) pozdrawiam!0 Kto głosował? | Odpowiedz