Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30905
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3630
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 4260
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1131
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30905
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3630
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 4260
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1131
Składniki
Wszystkie sładniki radzę wyciągnąć wcześniej aby miały temp. pokojową. Gruszki pokroić w kostkę a nadmiar soku odlać. Czekoladę utrzeć na grubych ochkach.
Margarynę utrzeć z cukrem na pulchną masę, po kolei wbijać jajka dalej ucierając. Powoli dawać mąke (z kakao i proszkiem do pieczenia). Na sam koniec wlać mleko, gdy wszystkie składniki się zmieszają wsypać czekoladę i wymieszać łyżką. Ciasto wlać na wysmarowaną tłuszczem foremkę a na werzch poukładać gruszki.
Ciasto piec ok. 45 minut w temp. 180 stopni.