Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto czekoladowe z orzechami włoskimi to świetny pomysł na pyszny i słodki deser, który rozpływa się w ustach i szybko znika z talerzy.
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 74
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 350
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 149
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 74
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 350
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 149
Składniki
1. Masło, cukier, cukier waniliowy, kakao i wodę rozpuszczamy w garnczku, dokładnie mieszając ze sobą składniki. Odstawiamy do ostudzenia. 2. Z masy odlewamy 1/2 szklanki na polewę do ciasta. 3. Do ostudzonej masy dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia oraz żółtka jajek. 4. Ubijamy masę, a na pod koniec dodajemy ubitą pianę z białek jajek. 5. Na sam koniec dodajemy orzechy włoskie. 6. Ciasto wkładamy do formy do pieczenia i pieczemy w 180 stopniach przez ok 40 minut. 7. Po wyjęciu z piekarnika dekorujemy ciasto polewą i według uznania posypujemy orzechami lub posypką do ciast.