Do góry

Desery Przepis na:

Czekoladowe ciasto ze śliwkami na maślance - bez miksera, w 15 minut

Czekoladowe ciasto ze śliwkami na maślance - bez miksera, w 15 minut

Autor:

Przepisów i artykułów: 475 Ocena: 11175

Dodano:

Odsłon: 15833

Kolejne szybkie ciasto czekoladowe z wykorzystaniem sezonowych owoców, czyli śliwek.

Składniki

  • Składniki suche:
  • 2 i 1/4 szklanki mąki
  • 3/4 szklanki cukru
  • 1 budyń waniliowy
  • 4 czubate łyżeczki kakao
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/4 łyżeczki sody oczyszczonej
  • 1 tabliczka czekolady (zetrzeć na tartce)
  • ...
  • Składniki mokre:
  • 1 szklanka maślanki
  • 100g rozpuszczonego masła
  • 3 jajka L
  • ...
  • Dodatkowo:
  • 600g śliwek
> 6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Czekoladowe ciasto ze śliwkami na maślance - bez miksera, w 15 minut

Przygotowanie

  1. Składniki suche i składniki mokre mieszamy w osobnych miskach. Śliwki przekrawamy na pół, usuwamy pestki.

  2. Składniki mokre przelewamy do suchych, mieszamy tylko do połączenia składników. Ciasto przekładamy na blaszkę (30x25cm) wyłożoną papierem do pieczenia. Na wierzch układamy śliwki skórką do dołu.

  3. Pieczemy w 180 stopniach przez około 1 godzinę.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń