Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
.Ciasto podwójnie czekoladowe z malinami,dodatkowo z galaretką. Ciasto bardzo pyszne.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3767
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2134
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5583
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5590
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3767
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2134
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5583
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5590
Składniki
Każdą czekoladę rozpuścić na parze-OSOBNO z ćwiartką masła. Ostudzić do letniego. Masło utrzeć z cukrem i żółtkami. Dosiać mąkę z proszkiem, wymieszać.Połowę przełożyć do innej miski. Każdą zmiksować z jedną rozpuszczoną czekoladą. Białka ubić ze szczyptą soli i cukrem waniliowym, podzielić na pół. Dodać do dwóch ciast i wymieszać delikatnie łopatką.Najpierw wyłożyć białe ciasto na blachę(30x40)z papierem do pieczenia. Potem to ciemne ciasto rozrzedzić z mlekiem i rozsmarować na białym cieście. Na górę poukładać maliny, lekko wpychając.
Piec w 175* ok.40-50 min.
Galaretki rozpuścić w gorącej wodzie. Ostudzić do tężenia. Wylać na zimny placek i schłodzić.