Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
wspaniały smak i zapach czekolady, aksamitne, rozpływające się w ustach
Chciałam się podzielić z Wami fajnym i prostym sposobem obierania jajek. Taki...
Odsłon: 4
Przepis dnia
Dzisiaj leniwe przygotowane z twarogu, mąki i jajek, dodatkowo z sosem żurawi...
Odsłon: 2116
Polecam.
Odsłon: 541
Chciałam się podzielić z Wami fajnym i prostym sposobem obierania jajek. Taki...
Odsłon: 4
Przepis dnia
Dzisiaj leniwe przygotowane z twarogu, mąki i jajek, dodatkowo z sosem żurawi...
Odsłon: 2116
Polecam.
Odsłon: 541
Składniki
Posmarować cienko tłuszczem kwadratową formę do pieczenia o dł. ok. 20cm
Połamać czekoladę na kawałki i wsypać do rondla, dodać masło i mleko skondensowane. Podgrzewać na mały ogniu, cały czas mieszając aż czekolada i masło się roztopią tworząc gładką masę. Nie dopuścić do wrzenia.
Zdjąć z ognia, dolać olejek i dodać środek zeskrobany z laski wanilii, wymieszać, następnie kilka minut ucierać masę aż zgęstnieje. Przelać do przygotowanej formy, wystudzic i chłodzić w lodówce aż stwardnieje (u mnie trwało to całą noc)
Przełożyć na deskę i pokroić na kawałki
Gotowe krówki można przechowywać w szczelnym pojemniku w suchym, chłodnym miejscu przez miesiąc. Nie należy zamrażać.
Uwaga! Aby ułatwić sobie wyciągnięcie zgęstniałej masy na deskę, formę nalezy wyłożyć folią spożywczą
Smacznego :-)