Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Czekoladowe kule obtoczone w kakao i orzechach"
Deser z kaszy manny na mleku migdałowym z soczystymi wiśniami i chrupiącymi p...
Odsłon: 64
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 785
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 78
Deser z kaszy manny na mleku migdałowym z soczystymi wiśniami i chrupiącymi p...
Odsłon: 64
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 785
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 78
Składniki
Czas przygotowania: 30 minut (bez czasu chłodzenia). 1 sztuka: 95 kcal. Cena sztuki: 0,60 zł
Śmietanę mocno podgrzej. Zdejmij z ognia. Czekoladę zetrzyj na tarce o dużych otworach, wsyp do gorącej śmietany i mieszaj, aż się rozpuści. Dodaj masło, posiekane migdały i likier. Masę dokładnie wymieszaj, po czym włóż do lodówki, aby stężała.
Porcje schłodzonej masy nabieraj łyżeczką do herbaty. Formuj zgrabne kulki. Jedną część pralinek obtocz w kakao, a drugą w – posiekanych orzechach.
Kulki ułóż na tacce i włóż na kilka godzin do lodówki. Przed podaniem pralinki możesz powkładać do papierowych foremek.Źródło: Tina