Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Czekoladowe kule obtoczone w kakao i orzechach"
Witam serdecznie Kochani :-) Dzisiaj podrzucam przepis na wspaniałe kotlety m...
Odsłon: 12384
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 15531
Witam serdecznie Kochani :-) Dzisiaj podrzucam przepis na wspaniałe kotlety m...
Odsłon: 12384
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 15531
Składniki
Czas przygotowania: 30 minut (bez czasu chłodzenia). 1 sztuka: 95 kcal. Cena sztuki: 0,60 zł
Śmietanę mocno podgrzej. Zdejmij z ognia. Czekoladę zetrzyj na tarce o dużych otworach, wsyp do gorącej śmietany i mieszaj, aż się rozpuści. Dodaj masło, posiekane migdały i likier. Masę dokładnie wymieszaj, po czym włóż do lodówki, aby stężała.
Porcje schłodzonej masy nabieraj łyżeczką do herbaty. Formuj zgrabne kulki. Jedną część pralinek obtocz w kakao, a drugą w – posiekanych orzechach.
Kulki ułóż na tacce i włóż na kilka godzin do lodówki. Przed podaniem pralinki możesz powkładać do papierowych foremek.Źródło: Tina