Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis nie wymaga stosowania maszyny do robienia lodów. Wystarczy pojemnik i blender. W trakcie produkcji nawet zastanawiałam się czy blender jest aż tak bardzo potrzebny i czy nie zastąpiłby go z powodzeniem zwykły widelec, którym można by roztrzepać lekko zamarznięte lody. Jeśli ktoś z Was robiłby je bez użycia blendera szybciej niż ja to bardzo proszę o informacje jak wyszło.
Lekka zupa krem idealna na poświąteczne objedzenie ;). Ta warzywna mieszanka...
Odsłon: 31
Dzisiaj przepisów na bigos mamy tyle ile domów, w których jest przyrządzany....
Odsłon: 79
Tradycyjnych makówek śląskich nie może zabraknąć na moim świątecznym stole, j...
Odsłon: 33
Przepisów na krem ze szpinaku jest mnóstwo. Poniżej jeden z prostszych. Zupa...
Odsłon: 39
Dzisiaj steki z kalafiora z sosem pomidorowo - paprykowym z dodatkiem mięsa m...
Odsłon: 29
Lekka zupa krem idealna na poświąteczne objedzenie ;). Ta warzywna mieszanka...
Odsłon: 31
Dzisiaj przepisów na bigos mamy tyle ile domów, w których jest przyrządzany....
Odsłon: 79
Tradycyjnych makówek śląskich nie może zabraknąć na moim świątecznym stole, j...
Odsłon: 33
Przepisów na krem ze szpinaku jest mnóstwo. Poniżej jeden z prostszych. Zupa...
Odsłon: 39
Dzisiaj steki z kalafiora z sosem pomidorowo - paprykowym z dodatkiem mięsa m...
Odsłon: 29
Składniki
Rozpuścić czekoladę w kąpieli wodnej. Śmietankę ubić trzepaczką na pianę. Dodać powoli cukier i dalej ubijać. Dodać rozpuszczoną czekoladę, wymieszać wszystko na gładką czekoladową bita śmietanę. Dodać skondensowane mleko. Wszystko dokładnie wymieszać i przelać do pojemnika. Wstawić do zamrażalnika. Po 40 minutach wyjąć lody i zblenderować na gładką masę pozbywając się kryształków lodu. Wstawić do zamrażalnika na kolejne 40 minut. Powtórzyć cały proces trzy razy. Za trzecim razem, gdy masa będzie już gęsta po blendowaniu dodać solony karmel i delikatnie wmieszać go łyżką w masę. Lody wstawić do zamrażalnika aż do całkowitego zmrożenia, ok 6 godzin.