Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Czekoladowe makówki"
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 172
Polecam.
Odsłon: 842
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 127
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9249
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 172
Polecam.
Odsłon: 842
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 127
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9249
Składniki
Czas przygotowania: 40 minut. 1 sztuka: 280 kcal. Cena sztuki: 1 zł
Rozbij jajka, oddziel żółtka od białek. Żółtka ubij z olejem. Do- daj cukier puder, cukier waniliowy, kakao i śmietanę. Utrzyj mikserem. Białka ubij.
Obie mąki wymieszaj z proszkiem do pieczenia i makiem. Dodawaj porcjami do ucieranej masy na przemian z pianą z białek.
Formę na muffinki wyłóż papierowymi foremkami. Napełnij ciastem. Piecz około 20 minut w temperaturze 175 st. Po wystudzeniu muffinki wyjmij z formy i udekoruj np. stopioną polewą czekoladową oraz marcepanowymi kuleczkami jarzębiny.Źródło: Tina