Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczenie smakołyków to już chyba moje hobby :-) W sezonie jesienno-zimowym moi chłopcy nie narzekają na brak słodkości. A spróbowali by ..... ;-)) W ten weekend upiekłam czekoladowe mufinki . Smakowały cudownie .
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 788
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 425086
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10718
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 788
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 425086
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10718
Składniki
Nastaw piekarnik na 180 stopni. Składniki suche czyli : mąka,cukier,proszek do pieczenia , kakao wymieszaj ze sobą w misce. Składniki mokre tj : mleko , jajko, olej wymieszaj w innej misce. Czekoladę połam na małe kawałeczki. Połącz składniki mokre z suchymi za pomocą miksera . Do uzyskanej masy dodaj połamaną czekoladę. Gotowe ciasto nałóż do foremek . Piecz ok 15 minut . Sprawdź wykałaczka czy si e upiekło. Jeżeli jest sucha to możesz wyjąć mufinki z piekarnika .