Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Oprócz zwykłych pisanek na wielkanocnym stole mogą pojawić się pyszne czekoladowe pisanki
Ciastka- pisanki migdałowo pomarańczowe, są bardzo smaczne, kruche i jak poma...
Odsłon: 562
Smak tego dania bardzo dobrze pasuje do różnych dodatków typu ryż, kasza lub...
Odsłon: 404
Połączenie ryżu, mięsa i kapusty znają i kochają chyba wszyscy. Poniżej przep...
Odsłon: 341
Jak już pewnie wiecie uwielbiam czekoladę, dlatego dzisiaj zapraszam na przep...
Odsłon: 631
Często dań z podrobów nie zalicza się do wyszukanych potraw i bagatelizuje si...
Odsłon: 3799
Smak tego dania bardzo dobrze pasuje do różnych dodatków typu ryż, kasza lub...
Odsłon: 404
Połączenie ryżu, mięsa i kapusty znają i kochają chyba wszyscy. Poniżej przep...
Odsłon: 341
Jak już pewnie wiecie uwielbiam czekoladę, dlatego dzisiaj zapraszam na przep...
Odsłon: 631
Często dań z podrobów nie zalicza się do wyszukanych potraw i bagatelizuje si...
Odsłon: 3799
Składniki
Masło posiekać, połączyć z mąką, dodać żółtka i cukier puder. Szybko zagnieść ciasto. Schłodzić w lodówce
Ciasto rozwałkować na grubość około 1/2 cm, wyciąć placuszki w kształcie pisanek. Kłaść je na wyłożonej pergaminem blasze
Piec 15 minut w temp. 200°C. Ostudzić
Masło utrzeć do białości
Budyń przygotować wg przepisu, schłodzić. Do masła wlać rum, dodawać też po łyżce budyniu - nie przerywać ucierania
Jasną masą posmarować połowę upieczonych pisanek. Polewę czekoladową rozpuścić, schłodzić. Polać nią resztę pisanek, przykryć nimi połówki z jasną masą
Cukier puder utrzeć z sokiem cytrynowym, podzielić na porcje. Do każdej dodać barwnik w innym kolorze. Kolorowym lukrem ozdobić pisanki
Przepisy Desery
Desery
Biszkopt z 4 jaj
Desery
Domowa chałwa
Desery
Ciasto Ferrero Rocher
Desery
Truskawki z bitą śmietaną
Biszkopt z 4 jaj
Przepis na klasyczny, jasny biszkopt z 4 jaj.
Odsłon: 390
Domowa chałwa
Domowa chałwa to jeden z najsmaczniejszych deserów wywodzących się z Iranu i...
Odsłon: 2687