Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Oprócz zwykłych pisanek na wielkanocnym stole mogą pojawić się pyszne czekoladowe pisanki
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34622
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 887
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 162
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3802
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34622
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 887
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 162
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3802
Składniki
Masło posiekać, połączyć z mąką, dodać żółtka i cukier puder. Szybko zagnieść ciasto. Schłodzić w lodówce
Ciasto rozwałkować na grubość około 1/2 cm, wyciąć placuszki w kształcie pisanek. Kłaść je na wyłożonej pergaminem blasze
Piec 15 minut w temp. 200°C. Ostudzić
Masło utrzeć do białości
Budyń przygotować wg przepisu, schłodzić. Do masła wlać rum, dodawać też po łyżce budyniu - nie przerywać ucierania
Jasną masą posmarować połowę upieczonych pisanek. Polewę czekoladową rozpuścić, schłodzić. Polać nią resztę pisanek, przykryć nimi połówki z jasną masą
Cukier puder utrzeć z sokiem cytrynowym, podzielić na porcje. Do każdej dodać barwnik w innym kolorze. Kolorowym lukrem ozdobić pisanki