Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Te czekoladowe szyszki są bardzo proste w przygotowaniu, a niezwykle efektownie wyglądają na talerzu. Do ich wykonania możesz zaprosić dzieci, na pewno będą czerpały wielką radość z formowania jadalnych szyszek. Gotowe przekąski posyp cukrem pudrem.
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1824
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 89
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1824
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 89
Składniki
Herbatniki zmiel w blenderze na piasek. Miękkie masło utrzyj w cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Następnie dodaj kakao i aromat albo alkohol i ponownie zmiksuj na gładką masę. Na koniec dodaj zmielone herbatniki i wymieszaj łyżką. Masa powinna być zwarta.
Z powstałej masy nabieraj łyżką porcje, formuj stożki i wbijaj płatki czekoladowe zaczynając od dołu nowo powstałej szyszki. Radzimy, by najpierw wybierać większe płatki, a im wyżej wierzchołka, tym wielkość płatków powinna się zmniejszać. Układaj płatki naprzemiennie, aby utworzyć naturalny kształt.
Gotowe szyszki ułóż na talerzu i oprósz cukrem pudrem. Przechowuj je w lodówce.