Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Te czekoladowe szyszki są bardzo proste w przygotowaniu, a niezwykle efektownie wyglądają na talerzu. Do ich wykonania możesz zaprosić dzieci, na pewno będą czerpały wielką radość z formowania jadalnych szyszek. Gotowe przekąski posyp cukrem pudrem.
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 352
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1208
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1270
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13420
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 352
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1208
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1270
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13420
Składniki
Herbatniki zmiel w blenderze na piasek. Miękkie masło utrzyj w cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Następnie dodaj kakao i aromat albo alkohol i ponownie zmiksuj na gładką masę. Na koniec dodaj zmielone herbatniki i wymieszaj łyżką. Masa powinna być zwarta.
Z powstałej masy nabieraj łyżką porcje, formuj stożki i wbijaj płatki czekoladowe zaczynając od dołu nowo powstałej szyszki. Radzimy, by najpierw wybierać większe płatki, a im wyżej wierzchołka, tym wielkość płatków powinna się zmniejszać. Układaj płatki naprzemiennie, aby utworzyć naturalny kształt.
Gotowe szyszki ułóż na talerzu i oprósz cukrem pudrem. Przechowuj je w lodówce.