Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Te czekoladowe szyszki są bardzo proste w przygotowaniu, a niezwykle efektownie wyglądają na talerzu. Do ich wykonania możesz zaprosić dzieci, na pewno będą czerpały wielką radość z formowania jadalnych szyszek. Gotowe przekąski posyp cukrem pudrem.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5605
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1094
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12184
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5157
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1523
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5605
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1094
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12184
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5157
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1523
Składniki
Herbatniki zmiel w blenderze na piasek. Miękkie masło utrzyj w cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Następnie dodaj kakao i aromat albo alkohol i ponownie zmiksuj na gładką masę. Na koniec dodaj zmielone herbatniki i wymieszaj łyżką. Masa powinna być zwarta.
Z powstałej masy nabieraj łyżką porcje, formuj stożki i wbijaj płatki czekoladowe zaczynając od dołu nowo powstałej szyszki. Radzimy, by najpierw wybierać większe płatki, a im wyżej wierzchołka, tym wielkość płatków powinna się zmniejszać. Układaj płatki naprzemiennie, aby utworzyć naturalny kształt.
Gotowe szyszki ułóż na talerzu i oprósz cukrem pudrem. Przechowuj je w lodówce.