Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cynamonowe ciasteczka przekładane czekoladą. Znikają w ekspresowym tempie.
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 25
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3498
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 112
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 839
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 25
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3498
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 112
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 839
Składniki
Wszystkie składniki na ciasto zagnieść na gładkie ciasto. Uformować kulę, owinąć folią spożywczą i włożyć do lodówki na 30 minut.
Piekarnik nagrzać do 180 stopni, blachę (blachy) wyłożyć papierem do pieczenia.
Ciasto rozwałkować na posypanej mąką stolnicy do grubości 3mm i wycinać z niego okrągłe talarki (4-4,5cm średnicy). Układać na blasze i piec ok. 10-12 minut. Po upieczeniu ostudzić.
Obydwie kuwertury pokroić na mniejsze kawałki i roztopić osobno w kąpieli wodnej. Każdą kuwerturę przełożyć do szprycy lub do woreczka na mrożonki i uciąć mały róg. Na połowę upieczonych ciasteczek wyciskać małe kleksy z białej lub ciemnej kuwertury. Następnie układać po 5 serduszek w kontrastowym kolorze tak, aby pośrodku powstała gwiazdka.
Na drugiej połowie talarków wyciskać duże kleksy, a potem przykrywać je talarkami z serduszkami na wierzchu. Zostawić do zastygnięcia. Smacznego :)