Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cynamonowe ciasteczka przekładane czekoladą. Znikają w ekspresowym tempie.
 
         
         
         
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 5885
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 1757
 
            Jak przygotować filety śledziowe z młodymi ziemniakami i sałatką z ogórka?
Odsłon: 126
 
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 5885
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 1757
 
            Jak przygotować filety śledziowe z młodymi ziemniakami i sałatką z ogórka?
Odsłon: 126
 
         
         
                Składniki
Wszystkie składniki na ciasto zagnieść na gładkie ciasto. Uformować kulę, owinąć folią spożywczą i włożyć do lodówki na 30 minut.
Piekarnik nagrzać do 180 stopni, blachę (blachy) wyłożyć papierem do pieczenia.
Ciasto rozwałkować na posypanej mąką stolnicy do grubości 3mm i wycinać z niego okrągłe talarki (4-4,5cm średnicy). Układać na blasze i piec ok. 10-12 minut. Po upieczeniu ostudzić.
Obydwie kuwertury pokroić na mniejsze kawałki i roztopić osobno w kąpieli wodnej. Każdą kuwerturę przełożyć do szprycy lub do woreczka na mrożonki i uciąć mały róg. Na połowę upieczonych ciasteczek wyciskać małe kleksy z białej lub ciemnej kuwertury. Następnie układać po 5 serduszek w kontrastowym kolorze tak, aby pośrodku powstała gwiazdka.
Na drugiej połowie talarków wyciskać duże kleksy, a potem przykrywać je talarkami z serduszkami na wierzchu. Zostawić do zastygnięcia. Smacznego :)