Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 14-02-2021
Pyszne czekoladowe trufle. Własnoręcznie robione prezenty są najcenniejszymi podarkami i najbardziej cieszą. Te ręcznie robione trufle będą idealnym prezentem na Walentynki dla ukochanej osoby.
Polecam. Łagodna pasta bez cebuli.
Odsłon: 73
Smakowite kąski serowe z ciasta parzonego są świetną alternatywą dla pieczywa...
Odsłon: 4833
Polecam. Łagodna pasta bez cebuli.
Odsłon: 73
Smakowite kąski serowe z ciasta parzonego są świetną alternatywą dla pieczywa...
Odsłon: 4833
Składniki
Czekoladę pokroić na drobne kawałki i przełożyć do dużej miski. Śmietanę i masło podgrzać w garnku. Masło ma się rozpuścić a śmietana podgrzać do granicy wrzenia. Gotowa śmietanę przelać do miski z czekolada i dobrze wymieszać.
Mase truflowa podzielic na trzy czesci. Do jednej dodać rum a do drugiej skorke z pomaranczy. Trzecia zostawić w oryginalnej postaci. Tak przygotowana masę wlozyc do lodowki na 3-4 godziny. Kiedy masa stężeje podzielic na male porcje, wielkosci orzecha wloskiego i uformować kule. Kulki obtoczyć w posypce. U mnie Pomarańczowe w kakao, Rumowe w kokosie a czekoladowe w pokruszonych orzechach włoskich. Smacznego!