Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Miękkie trufle z serka mascarpone, mlecznej czekolady i ekspandowanej kaszy jaglanej, otulone delikatnym pyłkiem ciasteczkowym. Są słodkie i rozpływają się w ustach. Bardzo łatwe i szybkie do przygotowania.
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 1310
Same pyszności na talerzu. Kabanosy, papryka, pomidory, cukinia i pachnące la...
Odsłon: 730
Kolejne słoiczki maszerują do spiżarni. To stary przepis mojej Teściowej. Te...
Odsłon: 4554
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 1310
Same pyszności na talerzu. Kabanosy, papryka, pomidory, cukinia i pachnące la...
Odsłon: 730
Kolejne słoiczki maszerują do spiżarni. To stary przepis mojej Teściowej. Te...
Odsłon: 4554
Składniki
Czekoladę pokruszyć i roztopić w kąpieli wodnej. Pozostawić do wystygnięcia. Serek mascarpone przełożyć do miski i wymieszać łyżką z chłodną ale płynną jeszcze czekoladą. Następnie dodać kaszę jaglaną, spirytus i ekstrakt migdałowy. Masę wstawić do lodówki, aby lekko stwardniała i dało się formować z niej trufle. Ze schłodzonej masy formować małe kulki o średnicy ok. 3cm i wkładać je pojedynczo do miseczki z pokruszonymi w pył herbatnikami kakaowymi. Potrząsając miską, obtoczyć wszystkie kulki. Trufle przechowywać w lodówce. Z podanej proporcji wychodzi ok. 25 trufli.