Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Miękkie trufle z serka mascarpone, mlecznej czekolady i ekspandowanej kaszy jaglanej, otulone delikatnym pyłkiem ciasteczkowym. Są słodkie i rozpływają się w ustach. Bardzo łatwe i szybkie do przygotowania.
Roladki z tortilli z szynką i serem żółtym zapiekane w piekarniku to ekspreso...
Odsłon: 365
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 535
Roladki z tortilli z szynką i serem żółtym zapiekane w piekarniku to ekspreso...
Odsłon: 365
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 535
Składniki
Czekoladę pokruszyć i roztopić w kąpieli wodnej. Pozostawić do wystygnięcia. Serek mascarpone przełożyć do miski i wymieszać łyżką z chłodną ale płynną jeszcze czekoladą. Następnie dodać kaszę jaglaną, spirytus i ekstrakt migdałowy. Masę wstawić do lodówki, aby lekko stwardniała i dało się formować z niej trufle. Ze schłodzonej masy formować małe kulki o średnicy ok. 3cm i wkładać je pojedynczo do miseczki z pokruszonymi w pył herbatnikami kakaowymi. Potrząsając miską, obtoczyć wszystkie kulki. Trufle przechowywać w lodówce. Z podanej proporcji wychodzi ok. 25 trufli.