Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
dla wielbicieli czekoladek After Eight i połączenia czekolady z mietą. Jak dla mnie rewelacja :-) mięciutkie, czekoladowe z wyraźnie wyczuwalną miętą....uzależniające :-)
Przepis dnia
Spodziewasz się gości i chcesz ugotować coś smacznego, a zarazem szybkiego na...
Odsłon: 10731
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 9467
Tak pysznych ziemniaków nie zrobiłam dotychczas, chociaż robię je dosyć częst...
Odsłon: 1265
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 2605
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 1091
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 4894
Przepis dnia
Spodziewasz się gości i chcesz ugotować coś smacznego, a zarazem szybkiego na...
Odsłon: 10731
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 9467
Tak pysznych ziemniaków nie zrobiłam dotychczas, chociaż robię je dosyć częst...
Odsłon: 1265
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 2605
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 1091
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 4894
Składniki
Masło utrzeć z cukrem na puszystą masę. Dalej ubijając wbić jajko i dodać krople miętowe. Mąkę wymieszać z proszkiem i kakao, dodać do masy maślanej, zmiksować. Na końcu wrzucić posiekaną czekoladę i wymieszać łyżką. (ciasto będzie gęste) Na blachę do pieczenia wykładać ciasteczka łyżeczką (nakładając kopiastą łyżeczkę), w odstępach. Piec około 11 minut w temperaturze 180ºC. Wystudzić. Składniki na polewę wymieszać w małym garnku, podgrzać, aż dobrze się połączą i jeszcze ciepłą polewą ozdobić ciastka. Smacznego :) Z podanych proporcji wychodzi ok. 25 ciasteczek.