Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
dla wielbicieli czekoladek After Eight i połączenia czekolady z mietą. Jak dla mnie rewelacja :-) mięciutkie, czekoladowe z wyraźnie wyczuwalną miętą....uzależniające :-)
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5629
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 938
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 28729
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 75
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5629
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 938
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 28729
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 75
Składniki
Masło utrzeć z cukrem na puszystą masę. Dalej ubijając wbić jajko i dodać krople miętowe. Mąkę wymieszać z proszkiem i kakao, dodać do masy maślanej, zmiksować. Na końcu wrzucić posiekaną czekoladę i wymieszać łyżką. (ciasto będzie gęste) Na blachę do pieczenia wykładać ciasteczka łyżeczką (nakładając kopiastą łyżeczkę), w odstępach. Piec około 11 minut w temperaturze 180ºC. Wystudzić. Składniki na polewę wymieszać w małym garnku, podgrzać, aż dobrze się połączą i jeszcze ciepłą polewą ozdobić ciastka. Smacznego :) Z podanych proporcji wychodzi ok. 25 ciasteczek.