Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pianka w smaku przypomina ptasie mleczko, choć według mnie jest o niebo lepsza :-) rewelacyjny, ekspresowy sposób na wykorzystanie białek :-) meeeega czekoladowa rozkosz :-D
Ten przepis zrodził się z tego, co było w lodówce i w szafkach. Pewnego popoł...
Odsłon: 226
Święta świętami, ale przed świętami też trzeba coś zjeść i to najlepiej smacz...
Odsłon: 25
Pyszna wilgotna i szybka w przygotowaniu babka o smaku piernika .
Odsłon: 153
Święta świętami, ale przed świętami też trzeba coś zjeść i to najlepiej smacz...
Odsłon: 25
Pyszna wilgotna i szybka w przygotowaniu babka o smaku piernika .
Odsłon: 153
Składniki
Żelatynę rozpuścić we wrzątku, odstawić do przestudzenia. Białka ubić na sztywną pianę, dodawać po łyżce cukru i nadal ubijać. Dodać kakao i rum, dokładnie wymieszać. Przestudzoną żelatynę wlać do masy kakaowej i szybko wymieszać (uwaga: masa po dodaniu żelatyny bardzo szybko tężeję, więc wcześniej należy przygotować foremki), przełożyć do foremek silikonowych. Schłodzić w lodówce ok. 2 godz. Wyłożyć na talerzyk i dowolnie udekorować (u mnie stopiona w kąpieli wodnej czekolada ze śmietanką). Smacznego :-)
Przepisy Desery
Desery
Mazurek
Desery
Tort śmietankowy z truskawkami
Desery
Tort bezowy z białą czekoladą
Desery
Blok czekoladowy według Ewy Wachowicz
Mazurek
Mazurek to pyszne ciasto kojarzone z Wielkanocą, a ile domów, tyle wersji jeg...
Odsłon: 936
Tort śmietankowy z truskawkami
Tort robiłem poza sezonem, dlatego do nadzienia użyłem mrożonych truskawek i...
Odsłon: 125