Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pianka w smaku przypomina ptasie mleczko, choć według mnie jest o niebo lepsza :-) rewelacyjny, ekspresowy sposób na wykorzystanie białek :-) meeeega czekoladowa rozkosz :-D
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25684
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 2670
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1305
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25684
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 2670
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1305
Składniki
Żelatynę rozpuścić we wrzątku, odstawić do przestudzenia. Białka ubić na sztywną pianę, dodawać po łyżce cukru i nadal ubijać. Dodać kakao i rum, dokładnie wymieszać. Przestudzoną żelatynę wlać do masy kakaowej i szybko wymieszać (uwaga: masa po dodaniu żelatyny bardzo szybko tężeję, więc wcześniej należy przygotować foremki), przełożyć do foremek silikonowych. Schłodzić w lodówce ok. 2 godz. Wyłożyć na talerzyk i dowolnie udekorować (u mnie stopiona w kąpieli wodnej czekolada ze śmietanką). Smacznego :-)