Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pianka w smaku przypomina ptasie mleczko, choć według mnie jest o niebo lepsza :-) rewelacyjny, ekspresowy sposób na wykorzystanie białek :-) meeeega czekoladowa rozkosz :-D
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11717
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1275
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12341
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 3103
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11717
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1275
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12341
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 3103
Składniki
Żelatynę rozpuścić we wrzątku, odstawić do przestudzenia. Białka ubić na sztywną pianę, dodawać po łyżce cukru i nadal ubijać. Dodać kakao i rum, dokładnie wymieszać. Przestudzoną żelatynę wlać do masy kakaowej i szybko wymieszać (uwaga: masa po dodaniu żelatyny bardzo szybko tężeję, więc wcześniej należy przygotować foremki), przełożyć do foremek silikonowych. Schłodzić w lodówce ok. 2 godz. Wyłożyć na talerzyk i dowolnie udekorować (u mnie stopiona w kąpieli wodnej czekolada ze śmietanką). Smacznego :-)