Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pianka w smaku przypomina ptasie mleczko, choć według mnie jest o niebo lepsza :-) rewelacyjny, ekspresowy sposób na wykorzystanie białek :-) meeeega czekoladowa rozkosz :-D
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117595
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8158
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3053
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1838
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1412
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117595
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8158
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3053
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1838
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1412
Składniki
Żelatynę rozpuścić we wrzątku, odstawić do przestudzenia. Białka ubić na sztywną pianę, dodawać po łyżce cukru i nadal ubijać. Dodać kakao i rum, dokładnie wymieszać. Przestudzoną żelatynę wlać do masy kakaowej i szybko wymieszać (uwaga: masa po dodaniu żelatyny bardzo szybko tężeję, więc wcześniej należy przygotować foremki), przełożyć do foremek silikonowych. Schłodzić w lodówce ok. 2 godz. Wyłożyć na talerzyk i dowolnie udekorować (u mnie stopiona w kąpieli wodnej czekolada ze śmietanką). Smacznego :-)