Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czekoladowo-śmietankowe babeczki to deser doskonały na weekend, który możecie przygotować z dziećmi. Moim zdaniem te czekoladowe babeczki to nie mają sobie równych. Co ciekawe, właśnie takie babeczki przygotowywała moja babcia mi gdy byłam mała. Dopiero nie dawno znalazłam właśnie ten przepis i postanowiłam się z wami nim podzielić. Czekoladowo-śmietankowe babeczki to wypiek, do którego lubię wracać.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2241
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1345
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 507
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3514
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1153
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2241
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1345
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 507
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3514
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1153
Składniki
Ciasto: Mąkę, kakao, cukier puder, żółtka i masło łączymy ze sobą. Zagniatamy ciasto. Ciasto chłodzimy w lodówce przez dwie godziny. Foremki na babeczki smarujemy masłem i obsypujemy bułką tartą. Ciasto dzielimy na 8 części. Wałkujemy i wylepiamy dno i boki foremek. Z pozostałego ciasta wykrawamy 8 okręgów, które posłużą nam za wierzch babeczek. Budyń śmietankowy: 150 ml mleka zagotowujemy z cukrem. W pozostałym mleku mieszamy żółtka i budyń śmietankowy. Do gotującego się mleka dodajemy wcześniej przygotowaną mieszankę. Mieszamy do momentu powstania gęstego budyniu. studzimy. Do środka foremek układamy po łyżce zimnego budyniu. Przykrywamy wcześniej przygotowanym wierzchem. Zlepiamy boki. Postępujemy tak ze wszystkimi 8 babeczkami. Pieczemy babeczki w 180 stopniach przez 20 minut. Studzimy. Wystudzone babeczki posypujemy cukrem pudrem.