Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 35865
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 139
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 244
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 280
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 35865
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 139
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 244
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 280
Składniki
CZEKOLADĘ RAZEM Z MASŁEM ROZTAPIAMY W KĄPIELI WODNEJ. ŻÓŁTKA ROZTRZEPUJEMY. GDY CZEKOLADA TROCHĘ PRZESTYGNIE DODAJEMY JĄ STOPNIOWO DO ŻÓŁTEK DALEJ MIKSUJĄC. NA KONIEC POWOLI DODAJEMY LIKIER UBIJAJĄC DO CZASU ,AŻ MASA STANIE SIĘ GŁADKA. UBIJAMY ŚMIETANĘ I POWOLI DODAJEMY CZEKOLADĘ CAŁY CZAS MIKSUJĄC. BIAŁKA UBIJAMY NA SZTYWNO ZE SZCZYPTĄ SOLI I CUKREM. POWOLI ŁĄCZYMY Z MUSEM TAK ABY NIE STRACIŁ PUSZYSTOŚCI. PRZEKŁADAMY DO PUCHARKÓW I WKŁADAMY DO LODÓWKI NA KILKA GODZIN.