Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zrobiłam ciasto francuskie, miałam troszkę czereśni to upiekłam takie kółeczka. Dodałam trochę cukru trzcinowego i ciacha wyszły pyszne. A najlepiej smakowały jeszcze ciepłe.
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 447
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 520
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 812
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 447
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 520
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 812
Składniki
Piekarnik nagrzać do 220 stopni. Czereśnie umyć, usunąć pestki i przeciąć je na połówki. Ciasto cienko rozwałkować. Szklanką wyciąć krążki a potem w połowie literatka wyciąć środki. Te małe kółeczka można posypać cukrem i potem upiec. Kółka układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia a na kółka krążki. Na środek każdego położyć połówki czereśni i posypać cukrem trzcinowym. Kółeczka posmarować rozbełtanym jajkiem i blachę wstawić do piekarnika. Piec około 15 minut i podawać na gorąco lub na zimno.