Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Czerwona kapusta w plackach ziemniaczanych"
Uwielbiasz jeść słodkie batoniki? Jeśli kochasz snickersy, wypróbuj naszą gen...
Odsłon: 234
Uwielbiasz jeść słodkie batoniki? Jeśli kochasz snickersy, wypróbuj naszą gen...
Odsłon: 234
Składniki
Ziemniaki obierz, ugotuj z solą, ostudź, przepuść przez maszynkę. Dodaj mąkę, jajko oraz sól do smaku. Zagnieć ciasto. Podziel na 8 porcji. Każdą rozwałkuj na placek. Placki smaż z dwóch stron na suchej patelni.
Kapustę poszatkuj. Dodaj pokrojone i przesmażone na smalcu cebule, sól, cukier i ocet do smaku. Duś ze 100 ml wody do miękkości. Dodaj wysmażony na skwarki boczek. Podawaj do placków.Źródło: Świat kobiety