Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 3 Ocena: 8
Dodano: 25.06.2011
Odsłon: 4588
> 6 os. | > 60 min | średnie | przystępne |
Biszkopt: Oddzielam żółtka od białek. Białka ubijam na sztywną pianę, dodając po 1 łyżce cukru. Ubijam masę, dodając po 1 żółtku. Powoli wsypuję przesianą mąkę z proszkiem i delikatnie mieszam. Nie wylewamy całości masy biszkoptowe, zostawiamy około 1/3 masy i mieszamy ją z łyżką kakao, następnie wylewamy na jasną część ciasta
Masa:Zimną śmietankę ubijam na sztywno z cukrem waniliowym i cukrem pudrem, dodajemy serki waniliowe, dodać rozpuszczoną w wodzie żelatynę. masę wykładamy na wystudzony biszkopt.
Wierzch: Galaretki rozpuszczamy w kompocie, w 3,5 szkl. płynu, jeżeli nie mamy tyle kompotu uzupełniamy wodą. Na masie układamy w bliskiej odległości od siebie wiśnie. kiedy galaretka już zaczyna tężeć wykładamy ją na wiśnie.
Na skróty
Komentarze do przepisu (2)

rozyczka88 28 czerwca 2011Zgłoś do usunięcia
ciasto biszkoptowe wyglądem przypomina zebrę0 Kto głosował? | Odpowiedz

Annuar 27 czerwca 2011Zgłoś do usunięcia
A uzupełnisz ten fajnie zapowiadający się przepis (np. o dane nt pieczenia biszkoptu) i przede wszystkim zdjęcie ??? Jak ma wyglądać efekt 1/3 ciemnego ciasta na jasnym?0 Kto głosował? | Odpowiedz