Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czy jest jeszcze ktoś, kto nie próbował tej kawy? Wyobraźcie sobie, że nawet ja, która nie pije kawy na co dzień, skusiłam się, zrobiłam i... wypiłam. Dla mnie to bardziej taki deser kawowy, więc bardzo mi smakowała, bo akurat desery i ciasta kawowe zajadam zawsze z przyjemnością. Kawa ładnie się prezentuje na stole, jest prosta do zrobienia, do jej przygotowania potrzebne są tylko trzy składniki, nie licząc mleka.
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 5367
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1003
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4292
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 758
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 1043
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3995
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 5367
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1003
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4292
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 758
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 1043
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3995
Składniki
Z racji tego, że nie znoszę surowego, zimnego mleka prosto z lodówki u mnie przygotowanie kawy jest podzielone na dwa etapy. Etap pierwszy to gotowanie mleka: Mleko wlewamy do garnka z podwójnym dnem, który jest przeznaczony do gotowania mleka. Doprowadzamy je do wrzenia, gotujemy 2 minutki i odstawiamy do całkowitego wystudzenia. Gdy mleko jest zimne możemy przejść do drugiego etapu przygotowywania dalgona coffee. Do miseczki wsypujemy cukier i kawę rozpuszczalną, wlewamy gorącą wodę. Całość ubijamy blenderem z trzepaczką rózgową przez 5 minut. Po tym czasie powinna powstać gęsta kawowa pianka. Czas na podanie deseru. Do dwóch wysokich szklanek wlewamy mleko , mniej więcej do 3/4 wysokości, na wierzch delikatnie wykładamy kawową piankę. Deser podajemy od razu. Smacznego.