Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Dekoracyjny keks"
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 600
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 150
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 158
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 115
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 600
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 150
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 158
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 115
Składniki
<strong>Przepis przysłała Monika Kubacka ze Szczecina</strong>
W 3/4 szkl. wrzątku rozpuść cukier i cukier waniliowy. Włóż margarynę, aby się stopiła. Ostudź.
Do zimnej wody z tłuszczem wlej żółtka i zmiksuj. Miksując, porcjami syp mąkę z proszkiem do pieczenia. Wymieszaj z bakaliami.
Ciasto wlej do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz godzinę w 180°C. Zimne ciasto polej lukrem, posyp mieszanką.Źródło: Chwila dla Ciebie