Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tańsza wersja dobrego ciasta, które możemy modyfikować wg własnego upodobania.
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 780
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 914
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 125
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2810
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 780
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 914
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 125
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2810
Składniki
z białek ubijamy sztywną pianę,następnie dodajemy cukier i nadal ubijamy aż większość cukru się rozpuści.Dodajemy mak i wiórki i mieszamy delikatnie łyżką.Wykładamy na wyłożoną papierem blachę i pieczemy w 160st.C na złoty kolor(suchy patyczek)
Z mleka, żółtek,mąki,cukru i cukru waniliowego gotujemy budyń.Gdy wystygnie miksujemy go z margaryną i wykładamy na wystudzony placek.
Galaretki rozrabiamy w pomniejszonej o pół szklanki ilości wody.Gdy zacznie tężeć wylewamy na ciasto.