Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Delikatne donaty śmietankowe"
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 108
Matko i córko! W posiadaniu takiego weekendu, to ja już dawno nie byłem. Dzis...
Odsłon: 52
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 108
Matko i córko! W posiadaniu takiego weekendu, to ja już dawno nie byłem. Dzis...
Odsłon: 52
Składniki
60 min • Porcja 390 kcal • Koszt sztuki ok. 20 gr • Przepis na ok. 50 sztuk
Twarożek kruszę i zagniatam gładkie ciasto z podanych składników.
Ciasto wałkuję na grubość ok. 1 cm na stolnicy posypanej mąką. Foremkami (motylkiem, kwiatuszkiem, kółkiem) wykrawam kształty donatów. W kwiatkach i kółkach robię małe otwory.
Donaty wrzucam na gorący olej. Smażę z obu stron na złoty kolor. Usmażone wykładam na ręcznik papierowy, by odsączyć je z tłuszczu. Przed podaniem obficie posypuję je cukrem pudrem.Źródło: Kobieta i życie