Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest bardzo smaczny,delikatny i z dużą ilością sera :).Pasuje jak najbardziej na Święta.
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1534
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231931
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5040
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1534
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231931
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5040
Składniki
Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia i na dno dajemy herbatniki :).Żółtka oddzielamy od białek. Białka ubijamy ze szczyptą soli nastepnie dodajemy pół porcji cukru i ubijamy na sztywną lśniącą masę.Odkładamy. Żółtka ucieramy z resztą cukru na puszysty kogel-mogel.Wlewamy śmietankę budynie w proszku i mąkę ziemniaczaną.Miksujemy do połączenia się składników a nastepnie partiami dodajemy obydwa sery. Do masy serowej dodajemy pianę z białek i nie miksujemy tylko mieszamy najlepiej drewnianą łyżką do połączenia się składników. Masa serowa ma być gładka i lśniąca :).Całość masy wlewamy na blaszkę z herbatnikami i wyrównujemy łyżką. Piekarnik nastawiamy na 170C a na dnie piekarnika wstawiamy naczynie z zimną wodą.Do nagrzanego piekarnika wstawiamy blaszkę z sernikiem i pieczemy 1 godz.lub nawet więcej. Upieczony sernik studzimy ,nie wyjmując go z piekarnika ,przy uchylonych drzwiczkach. teraz przygotujemy polewę.Masło wkładamy do rondelka i podgrzewamy aż masło się rozpuści,następnie wsypujemy cukier mieszamy,zdejmujemy z ognia dodajemy kakao.Energicznie mieszamy do uzyskania jednolitej polewy.Odstawiamy do przestygnięcia. Gotową polewą polewamy sernik i wkładamy na parę godzin do lodówki :). SMACZNEGO!!!