Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest bardzo smaczny,delikatny i z dużą ilością sera :).Pasuje jak najbardziej na Święta.
Przepis na leniwe pierogi dyniowe czyli kluski z twarogu, dyni hokkaido, mąki...
Odsłon: 41
Prażucha to pyszne, tradycyjne danie kuchni polskiej, sprawdzi się jako dodat...
Odsłon: 28871
Dziś moja ulubiona śniadaniowa zupka mocy SOPA PRIMITIVA z ziół i warzyw z ma...
Odsłon: 57
Jest to klasyka polskiej kuchni sprzed lat. Taki befsztyk często podawany był...
Odsłon: 197
Przepis dnia
Schab po cygańsku to pyszny i fajny pomysł na obiad. Bardzo często go przygot...
Odsłon: 33551
Schab gotowany w aromatycznym bulionie z dużą ilością ziół to propozycja dla...
Odsłon: 2489
Przepis na leniwe pierogi dyniowe czyli kluski z twarogu, dyni hokkaido, mąki...
Odsłon: 41
Prażucha to pyszne, tradycyjne danie kuchni polskiej, sprawdzi się jako dodat...
Odsłon: 28871
Dziś moja ulubiona śniadaniowa zupka mocy SOPA PRIMITIVA z ziół i warzyw z ma...
Odsłon: 57
Jest to klasyka polskiej kuchni sprzed lat. Taki befsztyk często podawany był...
Odsłon: 197
Przepis dnia
Schab po cygańsku to pyszny i fajny pomysł na obiad. Bardzo często go przygot...
Odsłon: 33551
Schab gotowany w aromatycznym bulionie z dużą ilością ziół to propozycja dla...
Odsłon: 2489
Składniki
Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia i na dno dajemy herbatniki :).Żółtka oddzielamy od białek. Białka ubijamy ze szczyptą soli nastepnie dodajemy pół porcji cukru i ubijamy na sztywną lśniącą masę.Odkładamy. Żółtka ucieramy z resztą cukru na puszysty kogel-mogel.Wlewamy śmietankę budynie w proszku i mąkę ziemniaczaną.Miksujemy do połączenia się składników a nastepnie partiami dodajemy obydwa sery. Do masy serowej dodajemy pianę z białek i nie miksujemy tylko mieszamy najlepiej drewnianą łyżką do połączenia się składników. Masa serowa ma być gładka i lśniąca :).Całość masy wlewamy na blaszkę z herbatnikami i wyrównujemy łyżką. Piekarnik nastawiamy na 170C a na dnie piekarnika wstawiamy naczynie z zimną wodą.Do nagrzanego piekarnika wstawiamy blaszkę z sernikiem i pieczemy 1 godz.lub nawet więcej. Upieczony sernik studzimy ,nie wyjmując go z piekarnika ,przy uchylonych drzwiczkach. teraz przygotujemy polewę.Masło wkładamy do rondelka i podgrzewamy aż masło się rozpuści,następnie wsypujemy cukier mieszamy,zdejmujemy z ognia dodajemy kakao.Energicznie mieszamy do uzyskania jednolitej polewy.Odstawiamy do przestygnięcia. Gotową polewą polewamy sernik i wkładamy na parę godzin do lodówki :). SMACZNEGO!!!