Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Coś szybkiego, prostego w przygotowaniu a zarazem bardzo smacznego:) Śmietana kremówka z mascarpone i borówkami między dwoma warstwami słomki ptysiowej.Idealny deser na lato:)
Najprostsze ciasto jakie można sobie wyobrazić. Proste i szybkie w przygotowa...
Odsłon: 120
Ogórki, papryka i cebula, a wszystko w aromacie czosnku i ziół – oto przepis...
Odsłon: 21522
...naturalny, domowy. Bez sztucznych dodatków. Najlepszy. Polecam.
Odsłon: 73
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 112
Polecam.
Odsłon: 843
Najprostsze ciasto jakie można sobie wyobrazić. Proste i szybkie w przygotowa...
Odsłon: 120
Ogórki, papryka i cebula, a wszystko w aromacie czosnku i ziół – oto przepis...
Odsłon: 21522
...naturalny, domowy. Bez sztucznych dodatków. Najlepszy. Polecam.
Odsłon: 73
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 112
Polecam.
Odsłon: 843
Składniki
Na dnie formy układamy warstwę słomki ptysiowej. Dobrze schłodzoną kremówkę ubijamy z cukrem pudrem a następnie ciągle ubijając dodajemy porcjami mascarpone. Połowę kremu wykładamy na słomkę ptysiową, na niej rozkładamy borówki i na wierzchu rozsmarowujemy resztę kremu. Całość przykrywamy słomką ptysiową - układamy ją tak samo jak na spodzie formy. Chłodzimy w lodówce ok. 3 godzin. * Deser przygotowałam w formie 12x18 *Najlepiej użyć formy z odpinanymi bokami - łatwiej kroić i wyciągnąć kawałek "ciasta". Jeśli nie mamy takiej formy możemy formę /dno i boki z kilkucentymetrowym zapasem/ wyłożyć folią spożywczą lub papierem do pieczenia i po schłodzeniu wyjąć cały deser chwytając za wystającą folię/papier