Do góry

Desery Przepis na:

Deser budyniowo - galaretkowy

Deser budyniowo - galaretkowy

Autor:

Przepisów i artykułów: 661 Ocena: 10343

Dodano:

Odsłon: 2514

coś z niczego :-)

Składniki

  • galaretka (u mnie truskawkowa) 1
  • budyń ulubiony 1
  • śmietanka 30 lub 36% 250 ml
  • ajerkoniak (opcjonalnie) 2 łyżki
1-2 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Galaretkę rozpuścić we wrzątku, odstawić do przestygnięcia. Wlać w pucharki lub szklanki, wstawić do lodówki (można oprzeć o ściankę lodówki i wyjdzie taki skos jak u mnie :-) ). W tym czasie ugotować budyń, przestudzić (ja zużyłam krem budyniowy, który został mi z nadziewania rurek). Gdy galaretka w szklance stężeje, wyłożyć na nią przestudzony budyń. Na wierzch wyłożyć kremówkę ubitą z dodatkiem ajerkoniaku lub cukru pudru do smaku. Schłodzić. Smacznego :-)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (10)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Ewaaa 01 lutego 2014 super, pięknie, pysznie i prosto, świetny pomysł z tym nierównym zastyganiem galaretki, na pewno wykorzystam :) Odpowiedzi: 3 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

agatokaj 01 lutego 2014 Własnie szukałam inspiracji na jutrzejszy deser,już znalazłam.Kciuk do góry:) Odpowiedzi: 1 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń