Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19253
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13042
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1689
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232127
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19253
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13042
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1689
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232127
Składniki
Galaretkę rozpuścić we wrzątku, odstawić do przestygnięcia. Wlać w pucharki lub szklanki, wstawić do lodówki (można oprzeć o ściankę lodówki i wyjdzie taki skos jak u mnie :-) ). W tym czasie ugotować budyń, przestudzić (ja zużyłam krem budyniowy, który został mi z nadziewania rurek). Gdy galaretka w szklance stężeje, wyłożyć na nią przestudzony budyń. Na wierzch wyłożyć kremówkę ubitą z dodatkiem ajerkoniaku lub cukru pudru do smaku. Schłodzić. Smacznego :-)