Desery Przepis na:
1-2 os. | > 60 min | łatwe | tanie |
Galaretkę rozpuścić we wrzątku, odstawić do przestygnięcia. Wlać w pucharki lub szklanki, wstawić do lodówki (można oprzeć o ściankę lodówki i wyjdzie taki skos jak u mnie :-) ). W tym czasie ugotować budyń, przestudzić (ja zużyłam krem budyniowy, który został mi z nadziewania rurek). Gdy galaretka w szklance stężeje, wyłożyć na nią przestudzony budyń. Na wierzch wyłożyć kremówkę ubitą z dodatkiem ajerkoniaku lub cukru pudru do smaku. Schłodzić. Smacznego :-)
Na skróty
Komentarze do przepisu (10)

Ewaaa 01 lutego 2014Zgłoś do usunięcia
super, pięknie, pysznie i prosto, świetny pomysł z tym nierównym zastyganiem galaretki, na pewno wykorzystam :) Odpowiedzi: 3 ▼0 Kto głosował? | Odpowiedz

agatokaj 01 lutego 2014Zgłoś do usunięcia
Własnie szukałam inspiracji na jutrzejszy deser,już znalazłam.Kciuk do góry:) Odpowiedzi: 1 ▼0 Kto głosował? | Odpowiedz

GREGORHSPEED 01 lutego 2014Zgłoś do usunięcia
Ciekawe połączenie :) Chętnie spróbuję :) Odpowiedzi: 1 ▼0 Kto głosował? | Odpowiedz

gogusia 01 lutego 2014Zgłoś do usunięcia
banalnie proste a jaka radość u dzieci :) Odpowiedzi: 1 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz