Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 97
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 39
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 108
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 97
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 39
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 108
Składniki
Zagotuj 400 ml mleka z dodatkiem 2 łyżek cukru i cukru waniliowego. Resztę mleka wymieszaj z 1 op. budyniu waniliowego, wlej do mleka. Mieszając, gotuj jeszcze minutę. Budyń nałóż do pucharków i wystudź.
Morele sparz, usuń skórkę i pestki, miąższ wrzuć do garnka. Podlej wodą, gotuj, aż owoce zaczną się rozpadać. Zmiksuj je na gładko. Wsyp 2 łyżki cukru i ponownie postaw na ogniu.
Drugi budyń wymieszaj z 1/3 szkl. wody. Wlej do musu morelowego. Gotuj, aż zgęstnieje. Nałóż na budyń waniliowy w pucharkach, wystudź.
Miąższ arbuza zmiksuj na gładko, zagotuj. Proszek na kisiel wymieszaj z z resztą cukru i 1/3 szkl. wody. Połącz z musem arbuzowym. Gotuj dalej przez minutę, ciągle mieszając. Kisiel arbuzowy nałóż do pucharków na mus morelowy. Deser schłodź. Udekoruj melisą.Źródło: Naj