Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Orzeźwiający kokosowy deser z porzeczkami i nasionkami chia idealny na gorące dni.
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 859
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4484
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1097
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 483
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 3453
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 859
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4484
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1097
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 483
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 3453
Składniki
Galaretkę rozpuszczamy w 1 szkl. gorącej wody, dobrze mieszamy i dolewamy jeszcze 1 szkl. zimnej wody. Przelewamy do szerokich szklanek ułożonych pod skosem na filiżankach i zostawiamy do stężenia.
Do miski wlewamy mleko kokosowe, wsypujemy nasiona chia, dodajemy miód i mieszamy. Przelewamy mleko kokosowe z chia do szklanek ze stężałą galaretką i wstawiamy do lodówki na przynajmniej 3 godziny, żeby chia napęczniało.
Śmietanę kremówkę 38% ubijamy dodając pod koniec miksowania cukier puder. Bitą śmietanę przekładamy do rękawa cukierniczego i dekorujemy deser. Na koniec posypujemy porzeczkami.