Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Orzeźwiający kokosowy deser z porzeczkami i nasionkami chia idealny na gorące dni.
mikser
Galaretkę rozpuszczamy w 1 szkl. gorącej wody, dobrze mieszamy i dolewamy jeszcze 1 szkl. zimnej wody. Przelewamy do szerokich szklanek ułożonych pod skosem na filiżankach i zostawiamy do stężenia.
Do miski wlewamy mleko kokosowe, wsypujemy nasiona chia, dodajemy miód i mieszamy.
Przelewamy mleko kokosowe z chia do szklanek ze stężałą galaretką i wstawiamy do lodówki na przynajmniej 3 godziny, żeby chia napęczniało.
Śmietanę kremówkę 38% ubijamy dodając pod koniec miksowania cukier puder. Bitą śmietanę przekładamy do rękawa cukierniczego i dekorujemy deser. Na koniec posypujemy porzeczkami.
Deser ze zdrowych ziarenek chia, z jabłkami, rodzynkami i cynamonem.
Odsłon: 403
Bardzo smaczne, proste i szybkie w przygotowaniu ciasto z jabłkami papierówka...
Odsłon: 849
Dziś przedstawię wam przepis na szynkę w sosie własnym
Odsłon: 129
Pomarańczowy deser. Szybkie i łatwe do wykonania cukierki. Są miękkie i smaczne.
Odsłon: 175
Bardzo smaczne, proste i szybkie w przygotowaniu ciasto z jabłkami papierówka...
Odsłon: 849
Dziś przedstawię wam przepis na szynkę w sosie własnym
Odsłon: 129
Pomarańczowy deser. Szybkie i łatwe do wykonania cukierki. Są miękkie i smaczne.
Odsłon: 175
Składniki
Galaretkę rozpuszczamy w 1 szkl. gorącej wody, dobrze mieszamy i dolewamy jeszcze 1 szkl. zimnej wody. Przelewamy do szerokich szklanek ułożonych pod skosem na filiżankach i zostawiamy do stężenia.
Do miski wlewamy mleko kokosowe, wsypujemy nasiona chia, dodajemy miód i mieszamy. Przelewamy mleko kokosowe z chia do szklanek ze stężałą galaretką i wstawiamy do lodówki na przynajmniej 3 godziny, żeby chia napęczniało.
Śmietanę kremówkę 38% ubijamy dodając pod koniec miksowania cukier puder. Bitą śmietanę przekładamy do rękawa cukierniczego i dekorujemy deser. Na koniec posypujemy porzeczkami.
Przepisy Desery
Desery
Bułeczki z malinami, imbirem i kardamonem
Desery
Rolada marengowa z bitą śmietaną jagodami i porzeczkami
Desery
Ciasto ucierane z papierówkami
Desery
CIASTO BEZ PIECZENIA Z MUSEM CZEREŚNIOWYM
Bułeczki z malinami, imbirem i kardamonem
Kiedy kończy się sezon jagodowy to od sierpnia do późnej jesieni piekę bułecz...
Odsłon: 43
Rolada marengowa z bitą śmietaną jagodami i porzeczkami
Rolada bezowa z chrupiącą posypką migdałową przełożoną bitą śmietaną z owocami.
Odsłon: 114