Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Orzeźwiający kokosowy deser z porzeczkami i nasionkami chia idealny na gorące dni.
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 337
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 561
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1047
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 337
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 561
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1047
Składniki
Galaretkę rozpuszczamy w 1 szkl. gorącej wody, dobrze mieszamy i dolewamy jeszcze 1 szkl. zimnej wody. Przelewamy do szerokich szklanek ułożonych pod skosem na filiżankach i zostawiamy do stężenia.
Do miski wlewamy mleko kokosowe, wsypujemy nasiona chia, dodajemy miód i mieszamy. Przelewamy mleko kokosowe z chia do szklanek ze stężałą galaretką i wstawiamy do lodówki na przynajmniej 3 godziny, żeby chia napęczniało.
Śmietanę kremówkę 38% ubijamy dodając pod koniec miksowania cukier puder. Bitą śmietanę przekładamy do rękawa cukierniczego i dekorujemy deser. Na koniec posypujemy porzeczkami.