Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Orzeźwiający kokosowy deser z porzeczkami i nasionkami chia idealny na gorące dni.
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19958
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 511
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 572
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6987
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1244115
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19958
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 511
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 572
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6987
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1244115
Składniki
Galaretkę rozpuszczamy w 1 szkl. gorącej wody, dobrze mieszamy i dolewamy jeszcze 1 szkl. zimnej wody. Przelewamy do szerokich szklanek ułożonych pod skosem na filiżankach i zostawiamy do stężenia.
Do miski wlewamy mleko kokosowe, wsypujemy nasiona chia, dodajemy miód i mieszamy. Przelewamy mleko kokosowe z chia do szklanek ze stężałą galaretką i wstawiamy do lodówki na przynajmniej 3 godziny, żeby chia napęczniało.
Śmietanę kremówkę 38% ubijamy dodając pod koniec miksowania cukier puder. Bitą śmietanę przekładamy do rękawa cukierniczego i dekorujemy deser. Na koniec posypujemy porzeczkami.