Desery Przepis na:
Deser galaretkowy z morelami.

Przepisów i artykułów: 1471 Ocena: 19331
Dodano: 05.08.2017
Odsłon: 432
Składniki
- galaretka rubinowa 1 szt.
- galaretka cytrynowa 1 szt.
- galaretka brzoskwiniowa 1 szt.
- galaretka niebieska 1 szt.
- serek waniliowy 90 dag
- morele mrożone 4 szt.
- herbatniki 11 szt.
> 6 os. | > 60 min | łatwe | tanie |
Przygotowanie
-
Użyłam formy o wymiarach:
długość - 23 cm
szerokość - 13 cm
wysokość - 6 cm
Formę o wymiarach (23 x 13 x 6) wykładamy folią spożywczą. Rozpuszczamy galaretkę rubinową w szklance 250 ml gorącej wody. Studzimy, gęstniejącą galaretkę wlewamy do formy. Formę wstawiamy do lodówki, żeby galaretka dobrze zastygła. -
W między czasie przygotowujemy warstwę serową. Galaretkę cytrynową rozpuszczamy w 250 ml gorącej wody, studzimy. Serek mieszamy z rozpuszczoną zimną galaretką cytrynową. Masę serową nakładamy na zastygłą warstwę galaretki rubinowej. Ponownie formę wstawiamy do lodówki.
-
Powtarzamy warstwy, tym razem użyjemy galaretki niebieskiej.
-
Następna warstwa serowa z galaretką brzoskwiniową i pokrojonymi morelami, całość pokrywamy herbatnikami. Wstawiamy formę do lodówki na kilka godzin.
-
Po wyjęciu z lodówki wyjmujemy deser na półmisek, delikatnie zdejmujemy folię. Kroimy i delektujemy się.
-
Smacznego :)
Komentarze do przepisu (0)