Do góry

Desery Przepis na:

Deser galaretkowy z morelami.

Deser galaretkowy z morelami.

Autor:

Przepisów i artykułów: 1471 Ocena: 19331

Dodano:

Odsłon: 432

Galaretkowy deser z mrożonymi morelami. Polecam do porannej kawy.

Składniki

  • galaretka rubinowa 1 szt.
  • galaretka cytrynowa 1 szt.
  • galaretka brzoskwiniowa 1 szt.
  • galaretka niebieska 1 szt.
  • serek waniliowy 90 dag
  • morele mrożone 4 szt.
  • herbatniki 11 szt.
> 6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Użyłam formy o wymiarach:

    długość - 23 cm
    szerokość - 13 cm
    wysokość - 6 cm

    Formę o wymiarach (23 x 13 x 6) wykładamy folią spożywczą. Rozpuszczamy galaretkę rubinową w szklance 250 ml gorącej wody. Studzimy, gęstniejącą galaretkę wlewamy do formy. Formę wstawiamy do lodówki, żeby galaretka dobrze zastygła.

  2. W między czasie przygotowujemy warstwę serową. Galaretkę cytrynową rozpuszczamy w 250 ml gorącej wody, studzimy. Serek mieszamy z rozpuszczoną zimną galaretką cytrynową. Masę serową nakładamy na zastygłą warstwę galaretki rubinowej. Ponownie formę wstawiamy do lodówki.

  3. Powtarzamy warstwy, tym razem użyjemy galaretki niebieskiej.

  4. Następna warstwa serowa z galaretką brzoskwiniową i pokrojonymi morelami, całość pokrywamy herbatnikami. Wstawiamy formę do lodówki na kilka godzin.

  5. Po wyjęciu z lodówki wyjmujemy deser na półmisek, delikatnie zdejmujemy folię. Kroimy i delektujemy się.

  6. Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń