Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Galaretkowy deser z mrożonymi morelami. Polecam do porannej kawy.
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 605
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 43
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 898
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 605
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 43
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 898
Składniki
Użyłam formy o wymiarach: długość - 23 cm szerokość - 13 cm wysokość - 6 cm Formę o wymiarach (23 x 13 x 6) wykładamy folią spożywczą. Rozpuszczamy galaretkę rubinową w szklance 250 ml gorącej wody. Studzimy, gęstniejącą galaretkę wlewamy do formy. Formę wstawiamy do lodówki, żeby galaretka dobrze zastygła.
W między czasie przygotowujemy warstwę serową. Galaretkę cytrynową rozpuszczamy w 250 ml gorącej wody, studzimy. Serek mieszamy z rozpuszczoną zimną galaretką cytrynową. Masę serową nakładamy na zastygłą warstwę galaretki rubinowej. Ponownie formę wstawiamy do lodówki.
Powtarzamy warstwy, tym razem użyjemy galaretki niebieskiej.
Następna warstwa serowa z galaretką brzoskwiniową i pokrojonymi morelami, całość pokrywamy herbatnikami. Wstawiamy formę do lodówki na kilka godzin.
Po wyjęciu z lodówki wyjmujemy deser na półmisek, delikatnie zdejmujemy folię. Kroimy i delektujemy się.
Smacznego :)