Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Galaretkowy deser z mrożonymi morelami. Polecam do porannej kawy.
Przepis dnia
Rosół często gości na świątecznym stole. Cieszy się nieustająco ogromną popul...
Odsłon: 502
Proponuję soczystą pierś z kurczaka w cudownym i zdrowym sosie.
Odsłon: 2249
Panierowana w jajku i bułce tartej smaczna ryba Miruna podana z ziemniakami i...
Odsłon: 48
Przepis dnia
Rosół często gości na świątecznym stole. Cieszy się nieustająco ogromną popul...
Odsłon: 502
Proponuję soczystą pierś z kurczaka w cudownym i zdrowym sosie.
Odsłon: 2249
Panierowana w jajku i bułce tartej smaczna ryba Miruna podana z ziemniakami i...
Odsłon: 48
Składniki
Użyłam formy o wymiarach: długość - 23 cm szerokość - 13 cm wysokość - 6 cm Formę o wymiarach (23 x 13 x 6) wykładamy folią spożywczą. Rozpuszczamy galaretkę rubinową w szklance 250 ml gorącej wody. Studzimy, gęstniejącą galaretkę wlewamy do formy. Formę wstawiamy do lodówki, żeby galaretka dobrze zastygła.
W między czasie przygotowujemy warstwę serową. Galaretkę cytrynową rozpuszczamy w 250 ml gorącej wody, studzimy. Serek mieszamy z rozpuszczoną zimną galaretką cytrynową. Masę serową nakładamy na zastygłą warstwę galaretki rubinowej. Ponownie formę wstawiamy do lodówki.
Powtarzamy warstwy, tym razem użyjemy galaretki niebieskiej.
Następna warstwa serowa z galaretką brzoskwiniową i pokrojonymi morelami, całość pokrywamy herbatnikami. Wstawiamy formę do lodówki na kilka godzin.
Po wyjęciu z lodówki wyjmujemy deser na półmisek, delikatnie zdejmujemy folię. Kroimy i delektujemy się.
Smacznego :)