Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mus z orzeźwiającego grejpfruta to z pewnością idealny pomysł na deser w upalne letnie dni. smacznego! :)
Wyobraź sobie szczęśliwe krowy leniwie pasące się na zielonych zboczach gór w...
Odsłon: 1141
Taki pieróg z farszem jest bardzo smaczny. Pasuje, żeby zabrać go do pracy.
Odsłon: 328
Śnieżny puch, czyli łatwiutki sernik na zimno z galaretkami cytrynowymi, na...
Odsłon: 2893
Wyobraź sobie szczęśliwe krowy leniwie pasące się na zielonych zboczach gór w...
Odsłon: 1141
Taki pieróg z farszem jest bardzo smaczny. Pasuje, żeby zabrać go do pracy.
Odsłon: 328
Śnieżny puch, czyli łatwiutki sernik na zimno z galaretkami cytrynowymi, na...
Odsłon: 2893
Składniki
Żelatynę rozpuścić według przepisu. Z żółtego grejpfruta wycisnąć sok (ok. 200 ml). Czerwony sparzyć, obrać, usunąć białą skórkę. Miąższ pokroić na plasterki.
ogurt połączyć z sokiem z żółtego owocu, cukrem i cukrem waniliowym. Stale mieszając, dolewać żelatynę. Na sztywno ubić śmietanę, dodać do jogurtu, dokładnie wymieszać.
Do pucharków włożyć kawałki czerwonego grejpfruta i krem. Wstawiać na 1 godz. do lodówki