Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mus z orzeźwiającego grejpfruta to z pewnością idealny pomysł na deser w upalne letnie dni. smacznego! :)
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1136
O szakszuce nie pisałam jeszcze na blogu, ale z prawie ostatnich pomidorów pr...
Odsłon: 163
W jesienne wieczory do herbatki marzy się ciepła domowa szarlotka, ta jest id...
Odsłon: 210
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1136
O szakszuce nie pisałam jeszcze na blogu, ale z prawie ostatnich pomidorów pr...
Odsłon: 163
W jesienne wieczory do herbatki marzy się ciepła domowa szarlotka, ta jest id...
Odsłon: 210
Składniki
Żelatynę rozpuścić według przepisu. Z żółtego grejpfruta wycisnąć sok (ok. 200 ml). Czerwony sparzyć, obrać, usunąć białą skórkę. Miąższ pokroić na plasterki.
ogurt połączyć z sokiem z żółtego owocu, cukrem i cukrem waniliowym. Stale mieszając, dolewać żelatynę. Na sztywno ubić śmietanę, dodać do jogurtu, dokładnie wymieszać.
Do pucharków włożyć kawałki czerwonego grejpfruta i krem. Wstawiać na 1 godz. do lodówki