Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny deser lekko ciepłych owoców z dodatkiem zimnej bitej śmietany:)
Gulasz z szynki wieprzowej to pomysł na szybki , smaczny obiad dla całej rodz...
Odsłon: 91
Roladki z tortilli z szynką i serem żółtym zapiekane w piekarniku to ekspreso...
Odsłon: 66
Podstawa każdej zupy i również zupa sama w sobie. Poniżej przepis na wywar z...
Odsłon: 37
Następny pomysł na skrzydełka, moją ulubioną część kurczaka. Tym razem miód i...
Odsłon: 150
Przepis na pyszne, aromatyczne i pożywne ciasteczka owsiano - kokosowe, które...
Odsłon: 327
Gulasz z szynki wieprzowej to pomysł na szybki , smaczny obiad dla całej rodz...
Odsłon: 91
Roladki z tortilli z szynką i serem żółtym zapiekane w piekarniku to ekspreso...
Odsłon: 66
Podstawa każdej zupy i również zupa sama w sobie. Poniżej przepis na wywar z...
Odsłon: 37
Następny pomysł na skrzydełka, moją ulubioną część kurczaka. Tym razem miód i...
Odsłon: 150
Przepis na pyszne, aromatyczne i pożywne ciasteczka owsiano - kokosowe, które...
Odsłon: 327
Składniki
Jabłka i gruszki obieramy, usuwamy gniazda nasienne, kroimy w kostkę i przekładamy do rondelka. Skrapiamy sokiem z cytryny i podgrzewamy na małym ogniu często mieszając. Najlepiej użyć dwóch rodzajów zarówno gruszek jak i jabłek: jedne soczyste, słodkie i miękkie a drugie twarde i kwaskowe. Miękkie soczyste szybko się rozgotują i puszczą sok a te twardsze zostaną w całości. Do owoców dodajemy cukier według uznania. Gotujemy ok. 10-15 min aż większość owoców się rozpadnie i masa zacznie lekko gęstnąć. Odstawiamy do przestygnięcia.. Dobrze schłodzoną śmietanę ubijamy z cukrem /jeśli owoce są bardzo słodkie możemy cukru nie dodawać/. W pucharkach układamy porcje jeszcze lekko ciepłego musu owocowego a na niego porcje bitej śmietany. Wierzch oprószamy kakao. Deser pysznie smakuje z gałką lodów śmietankowych:)